Kome je Ibrahimović opsovao, Manciniju ili Figu?

ZLATAN Ibrahimović nikako ne uspijeva primiriti svoj oduvijek problematični temperament. Nakon nedavnog sukoba sa suigračem Marcom Materazzijem poslije kojeg ovaj dvojac navodno više nikada nije međusobno progovorio, Ibra se našao u središtu novog skandala koji je ovaj vikend podigao prašinu u u talijanskom nogometu.

Jedanaest minuta prije kraja prvenstvene utakmice između Intera i Palerma, trener Intera Roberto Mancini izvadio je Zlatana Ibrahimovića iz igre, a ovaj je prolazeći kraj njega promrmljao "nadajmo se kako će otići, ružno govno". Tako barem kažu eksperti za čitanje s usana koje su angažirale talijanske televizije kako bi rasvijetlile ovaj "slučaj".

Švedski reprezentativac ubrzo je zanijekao da je uvrijedio svog trenera kratkom izjavom na službenim web stranicama kluba u kojoj se ogradio od navodnih riječi koje su mu prilijepili novinari.

"Izrazio sam svoje razočarenje zamjenom i nezadovoljstvo zbog svih prilika koje sam promašio, ali nikada nisam izrekao nikakve negativne riječi prema svom treneru", stajalo je u priopćenju.

Zlatanu više ne vjeruju niti suigrači

Koliko mu (ne) vjeruju njegovi suigrači, ali i koliko su zapravo poremećeni odnosi u Interovoj svlačionici pokazala je izjava Argentinca Julia Cruza u kojoj je otvoreno osudio Ibrahimovićevo ponašanje.

"Jedna od osnova unutar momčadi bi trebao biti respekt prema svom treneru. Mancini je ostao na našoj klupi i moram ga poštivati dok god je na njoj. Osobno mislim kako će ostati i nakon ove sezone, što bi bilo lijepo, jer smo sve dobro napravili pod njegovim vodstvom. Iskreno, reakcije kao Ibrahimovićeva nisu niti malo korektne", rekao je Cruz.

"Ružno govno" je možda Figo?

Prema pisanju talijanskih medija, postoji i teorija da Zlatanove pogrdne riječi uistinu nisu bile namijenjene treneru Manciniju već Portugalcu Luisu Figu koji je posljednjih dana postao "persona non grata" u Interovoj svlačionici. Suigračima se navodno nije svidjelo što je portugalski veteran odbio ući kao zamjena u prošlotjednom uzvratu Lige prvaka protiv Liverpoola kada su Interisti zapečatili svoju euro sudbinu u ovoj sezoni, pa od tuda povod za zakašnjeli Ibrahimovićev bijes.

Trener Mancini koji je ovih dana najavio, pa demantirao odlazak iz kluba na kraju sezonu, pokušao je primiriti strasti, a Ibrahimovićevo ponašanje pripisao je igračkoj mladosti.

"Razumijem ga jer sam i sam bio igrač. Događalo se da budem nezadovoljan, a pri izlasku s travnjaka mogu se dogoditi takve stvari."

M.P.
Foto: AFP

Pročitajte više