Komplicira se španjolsko prvenstvo. Barci se oduzimaju bodovi, šansa za Real?

Foto: Profimedia

ELCHE je podnio službeni prigovor Španjolskom nogometnom savezu zbog toga što je Barcelona u utakmici protiv njega koristila Gavija. Barca je u toj utakmici slavila 4:0, a poraženi klub tvrdi da oduzimanjem registracije Gavi nije imao pravo nastupa u tom susretu.

Podsjetimo, španjolski sud je Gavijev ugovor potpisan prošle godine s Barcelonom proglasio nevažećim, nakon što je La Liga podnijela žalbu da je igrač bio prekasno registriran zbog financijskih problema kluba. Barcelona se žalila na tu odluku, no to je odbijeno i Gavi je sada vraćen na ugovor koji je imao kao igrač klupske akademije, što znači da se ne vodi kao profesionalac. La Liga ga je obrisala sa službene stranice iz momčadi Barcelone.

Ugovor "na čekanju"

Objašnjeno je da Gavijev ugovor potpisan u rujnu prošle godine, prema kojem će se u klubu zadržati do 2026. godine i koji sadrži otkupnu klauzulu od milijardu eura, i dalje vrijedi, ali je "na čekanju".

Mundo Deportivo je pisao da situacija postaje čudna jer "nije jasno hoće li Gavi 30. lipnja biti slobodan igrač ako ga ne registriraju ili je to vrijedilo do kraja zimskog prijelaznog roka". Jedan od najvećih svjetskih talenata vrijedi 90 milijuna eura.

Bez licence Gavi nema pravo nastupa u španjolskom prvenstvu i to je ono što ističu u Elcheu. Pokaže li se da su u pravu, Barcelona bi mogla biti kažnjena oduzimanjem tri boda. Time rastu šanse za Real, koji je trenutačno na -12 u odnosu na vodeće Katalonce.

Pročitajte više