Kompromisno rješenje: Final Four u opasnom Tel Avivu

FINAL FOUR Goodyear lige igrat će se od 4. do 6. travnja u Tel Avivu u Izraelu.

Tako je odlučeno danas nakon što je u Ljubljani održan odabir između dva preostala kandidata: Zagreba i Beograda. Beograd je dobio 5 glasova, jednako kao i Zagreb, tako da se vodstvo lige naposlijetku odlučilo za kompromisno rješenje.

Dva preokreta

Prvo je procurila neslužbena informacija kako je odlučeno da domaćinstvo pripadne Beogradu. Nakon toga, objavljeno je kako su od kandidature odustali Ljubljana i Tel Aviv, te da je glasanje za preostale kandidate, Zagreb ili Beograd, odgođeno za danas.

I onda iznenađenje: 5 glasova za Zagreb, 5 glasova za Beograd. Vodstvo lige odlučilo je domaćinstvo dodijeliti gradu izvan granica bivše Jugoslavije, Maccabijevom Tel Avivu. 

Na taj način vodstvo se nije moralo prikloniti niti Zagrebu niti Beogradu, a u isto vrijeme nagrađen je klub koji je doprinio kvaliteti i zvučnosti lige.

Sigurnosni problemi

U Tel Avivu s okolicom živi nešto manje od tri milijuna stanovnika. Osnovni problem Tel Aviva, kao i čitavog Izraela, je terorizam.

Prije nešto više od mjesec dana, 5. siječnja, u središnjem dijelu Tel Aviva eksplodirale su dvije bombe, a poginulo je više od 20 ljudi, a više od 100 ih je ranjeno. Bio je to tek jedan u nizu terorističkih napada na izraelske gradove, dakle ne iznimka, već pravilo.

U slučaju da SAD i saveznici, za što postoje prilično veliki izgledi, u ožujku napadnu Irak, opasnost od terorističkih napada još će porasti.

Pročitajte više