Konjuh ispala u 2. kolu Praga

Foto: Hina

ANA KONJUH nije se uspjela plasirati u četvrtfinale WTA turnira u Pragu. Bolja od nje u dvoboju 2. kola bila je Tajvanka Su-Wei Hsieh sa 6-4, 2-6, 6-1 nakon sat i 38 minuta igre.

Protiv 12 godina starije suparnice Konjuh je odigrala samo jedan odličan set, što joj nije bilo dovoljno za pobjedu.

Mlada Dubrovčanka odlično je otvorila susret oduzevši servis Hsieh u prvoj igri, ali tu je prednost odmah i izgubila, da bi se ključnim za prvu dionicu igre pokazao deseti gem kada je Konjuh još jednom izgubila servis za 6-4 u korist Tajvanke.

Drugim setom Konjuh je u potpunosti dominirala, nakon što nije iskoristila čak šest "break-lopti" (0-40 i još tri prednosti) u prvoj igri, te još dvije prilike za oduzimanje servisa suparnice kod rezultata 1-1, Konjuh je pri rezultatu 2-2 realizirala ukuno 10. "break-loptu" u drugom setu za 3-2, a kod vodstva 4-2 još jednom oduzela servis suparnici i potom mirno odservirala za poravnanje rezultata.

I kada se očekivalo da će u trećem setu nastaviti gdje je stala u drugom, dogodilo se potpuno suprotno. U četiri servis-gema Hsieh Konjuh je osvojila ukupno četiri poena, dok je čak dva puta gubila servis, pa je Tajvanka vrlo brzo stigla do vodstva od 5-0, te je čak imala i jednu priliku ostaviti našu igračicu bez osvojenog gema u odlučujućoj dionici. Konjuh je ipak uspjela osvojiti gem, no ništa više od toga.



 

Pročitajte više