Kopić progovorio o sastanku s predsjednikom Hajduka i najavio nove prodaje

Hina

HAJDUK je u 93. minuti u Bukureštu ispao iz Europe i do kraja sezone se okreće samo domaćim natjecanjima. Prvi ispit je u nedjelju kada na Poljud stiže Gorica.

"Razočaranje je veliko bilo nakon utakmice. Kompletan stručni stožer i igrači su razočarani. Još jučer smo se okrenuli novim izazovima", rekao je Kopić i otkrio da je nakon poraza od Steaue razgovarao s predsjednikom i sportskim direktorom Hajduka.

"Ja sam razgovarao oko ambicija, momčadi i svojih želja, a predsjednik mi je deklarativno rekao da ne razmišlja o mom otkazu. Ja sam mu rekao koje su potrebe ekipe, njemu je sve jasno. Međutim, morao se čekati jedan jaki izlazni transfer kako bi pojačali momčad. Vjerujem da će se u narednom periodu ta situacija pomaknuti s mrtve točke."

Budućnost?

"Jasno mi je da nakon velikog broja europskih neuspjeha dolazi do pada i u prvenstvu, a mi smo ove sezone u prvenstvu ispod razine Hajduka. Imat ćemo sastanke s igračima, ali sam svjestan da svi igrači znaju što nam nosi utakmica s Goricom i da moramo pobijediti."

Ima li Kopić snage izboriti se s problemima, pritiskom i igračima?

"Često sam se budio - vidiš da ide dobro, ali vidiš i da neke stvari ne štimaju kada gledaš budućnost. Imaš tada dvije opcije - boriti se ili se maknuti. Nije jednostavno jer je trener prvi na udaru, a i mediji stvaraju sliku da si se pogubio. Ja sam odlučio sve prihvatiti i raditi ono što mislim da je najbolje za Hajduk. Ponosan sam što sam trener Hajduka."

Torcida?

"Imao sam dva razgovora s Torcidom. Prvo kad smo prošli u Osijeku tešku utakmicu, tada mi je indirektno rečeno da se ne vraćam u Split ako ne prođemo. Htio sam tim razgovorom donijeti mir čelnicima kluba jer je situacija bila loša. Drugi put sam napravio nakon Rudeša kad je svlačionica bila podijeljena i kad je pola momčadi pozdravilo navijače, a drugi dio nije. A tek nam je slijedilo finale kupa... U svakom trenutku sam gledao na klub, a ne na svoje kratkoročne priče."

Kako vam je poručeno da se ne vraćate u Split?

"Ma to je medijski bilo. Nisu mi to poručili ni navijači ni uprava. Kasnili smo 12 bodova za prvim mjestom i ako ispadnemo u četvrtfinalu kupa... Bila je priča da ništa ne valja ako ispadnemo u Osijeku i da sve treba rastjerati. Srećom, ekipa je reagirala na najbolji način."

Što očekuje od utakmice s Goricom?

"Njihov bunker, loš teren na kojem se ne možemo normalno dodati i nezadovoljstvo navijača od prve minute. Neće biti jednostavno, a svi očekuju pobjedu."

Kapetan Nižić želi otići...

"Za svakog igrača pokušavam pronaći razumijevanje. Gledam sve situacije s jedne, druge i treće strane. Ne mogu ja donositi završne poteze, iznad mene su sportski direktor i predsjednik. Ako on meni kaže da nije spreman za igru, ja to moram poštovati."

Futacs?

"Tu je. Prijelazni rok je do 31.8. pa ćemo vidjeti kako će se s njim razviti situacija. Isto je i s Memollom."

Said?

"Said kao Said. Svi znamo u kakvoj se situaciji našao s klubom i navijačima. Bilo je najbolje da ode. To nam je i bio problem. Znaš da treba otići, a znaš da je kvalitetan igrač. Meni on od prve moje utakmice daje doprinos. Još ne znamo što će biti s njim do kraja prijelaznog roka."

Pročitajte više