Koprivničanci sigurni, Rijeka hvata minus protiv luksemburških amatera

DANAS su na rasporedu uzvratne utakmice drugog pretkola Europske lige, a dvije nama svakako najzanimljivije igrat će se u Koprivnici odnosno Rijeci.

Slaven Belupo će na gradskom stadionu u Koprivnici s početkom u 19 sati ugostiti momčad Milana iz Kumanova, a dva sata kasnije pod stijenama Kantride Rijeka započinje svoj dvoboj protiv viceprvaka Luksemburga Differdangea.

Koprivničanci u utakmicu ulaze lišeni bilo kakvog rezultatskog imperativa s obzirom da su prije tjedan dana slavili s 0:4 i na taj način si osigurali prolazak u treće pretkolo. Treneru domaćih Milivoju Bračunu stoga je u ovom trenutku puno važnija utakmica u subotu kada u prvom kolu HNL-a u na gostovanje u Koprivnicu stiže Zagreb.

Četiri gola u Makedoniji fokus Slavenove pažnje prebacili na Zagreb u prvom kolu HNL-a

U svrhu što boljeg otvaranja nove sezone Bračun će u današnjem dvoboju odmoriti neke od svojih ključnih igrača poput Poldrugača, Posavca i Vručine, a itekako će se pratiti kretanje rezultata dvoboja iz Norveške u kojem Tromso dočekuje Dinamo iz Minska. Prva utakmica završila je rezultatom 0:0, a upravo će pobjednik tog susreta biti protivnik Slavenu u trećem pretkolu.

Potpuno druga utakmica očekuje se na Kantridi. Prije tjedan dana Differdange je u Luksemburgu nokautirao Rijeku (točnije, učinio je to radnik lokalne željezare Pierre Piskor) i momčad s Kvarnera mora večeras pobijediti s najmanje dva gola razlike ukoliko želi u trećem pretkolu zaigrati protiv ukrajinskog Metalista, kluba koji je u protekloj sezoni dogurao do 16 najboljih u Kupu Uefa i onda unatoč vrlo dobrom dojmu ispao od kijevskog Dinama.

Anas Sharbini: Moramo što prije probiti njihov bunker

Umjesto uvjerljive pobjede i prilike mlađim igračima u uzvratu, Rijeka će od samog početka juriti rezultat u formaciji s izrazitim napadačkim sklonostima. Naime, kako je i najavio trener Rubčić, znatno više će se tražiti od bekova koji su se u prvoj utakmici rijetko priključivali napadu:

"Našu obrambenu liniju činit će tri igrača i mislim da bi to trebalo biti dovoljno da slučajno ne zaluta nekakav pogodak. S druge strane, očekujem od naših veznjaka da budu znatno ofenzivniji i da stoje bliže njihovom golu", rekao je u najavi utakmice trener Rijeke.

Najbolji Rijekin igrač Anas Sharbini svjestan je činjenice da zajedno sa suigračima mora isprati gorak okus koji je ostao nakon poraza prije tjedan dana: "Ovoga puta imat ćemo znatno drukčiji pristup. Iako znamo da će oni igrati bunker, recept za uspjeh je poznat. Moramo što prije zabiti gol."

Ukoliko se i ostvare Anasove riječi da Rijeka u uvodnom dijelu utakmice svlada luksemburškog vratara, realno je očekivati kanonadu. Drukčiji scenarij osim Rijekinog prolaska nakon uvjerljivog trijumfa ovim putem nećemo spominjati jer bi on značio najveću sramotu otkako naši klubovi sudjeluju u Uefinim natjecanjima.

Pročitajte više