Korenjaku "Štefanjski spust", Lepanu "Memorijal Tibora Šaramoa"

HRVATSKI kanuistički reprezentativac Tomislav Lepan pobjednik je devetog "Memorijala Tibora Šaramoa" koji je danas vožen u sklopu tradicionalnog 33. "Novogodišnještefanjskog" spusta rijekom Savom.

Lepan je 12.5 kilometara dugu stazu od Podsusedskog do Savskog mosta po kišovitom, ali toplom vremenu i relativno niskom vodostaju, preveslao za 43 minute, 29 sekundi i 61 stotinku pobijedivši za 2.56 sekundi svog reprezentativnog kolegu i aktualnog svjetskog prvaka Tomislava Hohnjeca.

Treći bio još jedan član KK" Končar" i reprezentativac Hrvatske, koja je momčadski svjetski prvak u spustu, Igor Gojić sa zaostatkom od 1:09.57 minuta.

Ovo je bila prva pobjeda 24-godišnjeg apsolventa Fakulteta prometnih znanosti na memorijalu koji se vozi u čast preminulog kanuista i osnivača "Novogodišnjeg spusta", novinara Sportskih novosti Tibora Šaramoa. Njegova supruga Astrid uručila je Toslavu Lepanu umjetničku sliku akademske slikarice Jadranke Pamić.

Pobjednik ovogodišnje utrke, na čijem se startu okupilo 80-ak kajakaša i kanuista iz Slovenije, Srbije i Crne Gore, Bosne i Hercegovine, te Hrvatske, je slovenski kajakaš Jerner Korenjak iz Ljubljane s vremenom 42:02.77 ispred klupskog kolege Anžea Šimenca (42:35.41), dok je treće mjesto pripalo Andreju Oglajneru iz Celja (42:37.48).

Foto: FAH

Pročitajte više