koronavirus u sportu

Korona poharala Tottenham. Upitno odigravanje utakmice odluke s Majerovim Rennesom

Foto: Action Images via Reuters/Carl Recine

KORONAVIRUS je izazvao kaos u Tottenhamu, i to dva dana pred ključni meč, pišu engleski mediji.

Spursi, naime, u četvrtak dočekuju Rennes u zadnjem kolu skupine Konferencijske lige i moraju pobijediti rasterećenu te sigurno prvoplasiranu momčad Lovre Majera ako žele dočekati proljeće u Europi. Tottenham ne može uloviti Rennes, ali da bi prošao dalje, nije mu dovoljna samo pobjeda protiv francuske momčadi. Vitesse u isto vrijeme na svom terenu ne smije pobijediti Muru. 

Međutim, epidemija korone u Tottenhamu potisnula je kalkulacije oko preživljavanja u Europi. Najmanje šest igrača i dva trenera Tottenhama pozitivni su na koronavirus. To su Son Heung-min, Lucas Moura, Bryan Gil, Ben Davies, Emerson Royal i Cristian Romero te članovi stožera Cristian Stellini i Ryan Mason. U klubu će danas obaviti dodatna testiranja.

Prema propisima UEFA-e, ako klub ima 13 nezaraženih igrača, uključujući i golmana, na A popisu koji su prijavili uoči sezone, tada mora odigrati utakmicu eurokupa. Tottenham na spomenutom popisu ima 24 igrača, dakle, trenutno ih je ostalo 18 zdravih. Ako ih do četvrtka bude još pet zaraženih, morat će igrati protiv Rennesa. Ako pak do tada bude još šest pozitivnih na koronu, Tottenham će dobiti odgodu utakmice, koju onda mora odigrati do 31. prosinca. Engleski mediji pišu da će Tottenham, u slučaju da mu se zarazi još igrača, tražiti odgodu i prvenstvene utakmice protiv Brightona, koja se treba igrati u nedjelju.

Pročitajte više