Košarka: Ždrijeb Lige za prvaka

U PROSTORIJAMA Košarkaškog kluba Split CO, domaćina ovogodišnje završnice 12. kupa Hrvatske za košarkaše "Krešimir Ćosić", danas je obavljen ždrijeb Lige za prvaka i Lige za ostanak.

U Ligi za prvaka igrat će četiri prvoplasirane momčadi iz Ožujsko lige i četiri kluba koja su do sada igrala u Goodyear ligi. Tih osam klubova igrat će dvokružnim sustavom, a na kraju će se kroz doigravanje, koje započinje 23. svibnja, dobiti novi prvak Hrvatske.

Ždrijeb je odlučio da se u 1. kolu, koje je na rasporedu 22. ožujka, Ožujsko lige za prvaka sastanu Cibona VIP i Zagreb, te Split CO i Istra. Hiron Botinec će prvo kolo igrati protiv najbolje plasirane momčadi iz Zagreba iz lige Ožujsko, čije će se ime znati nakon posljednjeg kola te lige. Zadar također ne zna ime protivnika u prvom kolu, jer se još ne zna koja će momčad kao četvrtoplasirana iz Lige Ožujsko ući u Ligu za prvaka.

U Ligi za ostanak, koja će brojati šest momčadi, još su uvijek nepoznata ime dviju momčadi. Zrinjevac će u prvom kolu, koje se također igra 22. ožujka, za protivnika imati Šanac Karlovac, Osijek će igrati protiv šestoplasirane momčadi nakon završetka Lige Ožujsko, a Sunce Šibenik protiv petoplasirane momčadi nakon završetka Lige Ožujsko.

Pročitajte više