HRVATSKA KOŠARKA

Igrač KK Splita pozitivan na koronavirus, utakmica otkazana u posljednji čas

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

JEDAN je neimenovani košarkaš Splita pozitivan na koronavirus, a cijela momčad i stručni stožer završili su u samoizolaciji.

Ovog je tjedna igrač imao povišenu temperaturu i osjećao slabost, a u petak su u klubu počeli sumnjati na to da ima covid-19 pa je u posljednji trenutak otkazana prijateljska utakmica sa Šibenikom na Baldekinu.

"Obavještavamo javnost da je jedan igrač KK Splita pozitivan na Covid-19. Sukladno Zakonu o zaštiti osobnih podataka (GDPR) identitet zaraženog igrača nećemo objaviti. KK Split će u suradnji s epidemiološkom službom Nastavnog zavoda za javno zdravstvo izvijestiti o narednim potezima. Također, o svim detaljima KK Split je izvijestio Hrvatski košarkaški savez i vodstvo ABA lige. U dosadašnjem dijelu rada KK Split je provodio sve epidemiološke mjere, sukladno uputama svih nadležnih službi", objavio je klub s Gripa.

Obavještavamo javnost da je jedan igrač KK Splita pozitivan na Covid-19. Sukladno Zakonu o zaštiti osobnih podataka...

Posted by KK Split - službena/official on Sunday, August 16, 2020

Igrača je klub izolirao od ostatka momčadi, a test u subotu potvrdio je sumnje i pokazao da se radi o koronavirusu, iako mu je u međuvremenu temperatura pala.

Očekuju se rezultati testova ostatka momčadi i stručnog stožera, ali dobra je vijest da zasad nitko nema nikakve simptome.

Nova sezona hrvatske košarkaške lige počinje sredinom rujna, a ABA liga trebala bi krenuti u listopadu, iako je zbog epidemiološke situacije i otežanog prelazaka granica još neizvjesno kad i u kojem formatu će regionalno natjecanje početi.

Pročitajte više