Košarka

Košarkaši BiH zbog rata u Ukrajini neće putovati u Litvu

Foto: Klix.ba

KOŠARKAŠKA reprezentacija Bosne i Hercegovine neće putovati na gostovanje u Litvu, iako je Međunarodna košarkaška federacija (FIBA) odbila zahtjev da se odgodi utakmica između ovih reprezentacija, zakazana za nedjelju (27. veljače), objavio je Klix.ba. BiH neće putovati zbog sigurnosnog rizika kojem bi bila izložena bh. momčad, s obzirom na dramatičnu situaciju u zemljama koje okružuju Rusiju, priopćeno je iz Saveza.

"Nitko nas ne može uvjeriti da nismo donijeli ispravnu odluku"

"Cijeli dan smo procjenjivali situaciju i donijeli zaključak kako ovo nije trenutak kada naša reprezentacija treba putovati u rizično područje. To je stav Košarkaškog saveza BiH, stručnog stožera i igrača. Diplomatskim kanalima dobili smo informaciju o proglašenju izvanrednog stanja u Litvi, dakle države koja graniči s Rusijom i Bjelorusijom, a koje su uključene u sukob u Ukrajini", navedeno je iz Saveza, nakon čega se dodaje:

"Stoga nas nitko ne može uvjeriti da nismo donijeli ispravnu odluku. Zasad ne znamo kakve posljedice ćemo snositi od strane FIBA-e, ali u ovom trenutku nam je puno važnija sigurnost naših reprezentativaca i stručnog stožera." 

Košarkaška reprezentacija BiH u prepunom tuzlanskom Mejdanu poražena je od reprezentacije Litve rezultatom 78:77 u okviru 3. kola druge runde kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, a novi susret ovih ekipa se trebao igrati u nedjelju.

Pročitajte više