OI TOKIO

Košarkašice Srbije izgubile olimpijsku broncu

Foto: EPA

KOŠARKAŠICE Srbije, aktualne europske prvakinje, nisu uspjele obraniti brončanu olimpijsku medalju osvojenu prije pet godina u Rio de Janeiru. One su u utakmici za 3. mjesto turnira košarkašica na Igrama u Tokiju poražene od Francuske 91:76.

Francuska i Srbija igrale su za broncu i na prošlim Olimpijskim igrama, a tad je Srbija pobijedila 70:63 i tako uzela svoju prvu olimpijsku medalju u konkurenciji košarkašica.

Ovaj put ostala je bez prave šanse.

Nakon polufinalnog poraza od reprezentativki SAD-a (59:79), srpske košarkašice su borbu za broncu otvorile dobro i imale prednost nakon uvodne četvrtine (23:19), no sljedeća tri perioda igre igrale su podređenu ulogu te upisale poraz od 15 koševa razlike.

Francuskinje je do bronce vodio ujednačen napad u kojem je sedam igračica ubacilo više od 10 koševa, najviše Gabby Williams (17 poena, osam skokova) i Endene Miyem (16, pet skokova).

Yvonne Anderson (24 poena, po četiri skoka i asistencije) i Jelena Brooks (14 koševa, pet skokova, šest asistencija) bile su jedine srpske košarkašice s dvoznamenkastim brojem poena.

Pročitajte više