Kosor primila olimpijsku reprezentaciju gluhih

DOPREDSJEDNICA Vlade Jadranka Kosor primila je danas u Zagrebu hrvatsku reprezentaciju gluhih koja će od 30. prosinca do 17. siječnja nastupiti na Olimpijskim igrama gluhih u Melbourneu.

"Vrlo dobro sam upoznata sa problemima gluhih, koji svakako nisu mali, te ću u svoje ime i uime Vlade učiniti sve da se popravi stanje svih osoba sa invaliditetom", kazala je Kosor podsjetivši da se na njezinu inicijativu na HTV-u svaki dan prikazuju vijesti za gluhe.

Kosor je kazala i kako je kao predsjednica Povjerenstva za osobe sa invaliditetom pokrenula inicijativu za novi Zakon kojim bio i osobe sa invaliditetom dobile pravobranitelja, kako bi se zaštitila njihova prava, pogotovu pri zapošljavanju.

Predsjednik Hrvatskog sportskog saveza gluhih Marijo Lušić zahvalio se uime reprezentacije za razumijevanje i brigu dopredsjednice Vlade Kosor za teškoće gluhih osoba, kazavši kako je dopredsjednica Kosor prepoznala činjenicu da je nastup naših sportaša na Olimpijskim igrama gluhih u istom rangu kao i nastupi hrvatskih sportaša na Olimpijskim i Paraolimpijskim igrama.

Tom prilikom je Lušić dopredsjednici Vlade poklonio garnituru dresova u boji hrvatske zastave, obećavši da će se olimpijci na Igrama u Melbourneu truditi medaljom opravdati uložena sredstva.

Zaželivši hrvatskim olimpijcima sreću na sportskim natjecanjima, dopredsjednica Vlade Kosor je obećala da će reprezentaciju dočekati pri povratku u Hrvatsku.

Na Olimpijske igre gluhih u Australiju putuje muška rukometna reprezentacija, koja brani zlato sa prošlih Igara u Rimu, te dva hrvača i jedan strijelac.

Foto: FAH

Pročitajte više