Kostarika u polufinalu protiv Brazila na SP-u u Egiptu

NAKON što je postala aktualni prvak na prvenstvu CONCACAF-a za uzrast do 20 godina, nogometna reprezentacija Kostarike ostvarila je novi veliki uspjeh plasiravši se u polufinale Svjetskog U-20 prvenstva u Egiptu.

Kostarika je u posljednjoj četvrtfinalnoj utakmici pobijedila Ujedinjene Arapske Emirate u produžecima u Kairu s 2:1. Azijska selekcija povela je u 33. minuti golom Ahmeda Alija, izjednačio je samo četiri minute kasnije Josue Martinez, a veliku radost Kostarikancima donio je Marcos Urena pogotkom u drugoj minuti dodatka u produžetku.

Hrvatski sudac Ivan Bebek pokazao je Mohamedu Fawziju iz UAE-a izravni crveni karton zbog grubog prekršaja dvije minute prije kraja drugog produžetka. Kostarikanci su u završnici znali iskoristiti brojčanu prednost, te su još poboljšali ionako njihov najbolji plasman u povijesti na ovome natjecanju. Dosad je to bio plasman u osminu finala na prvenstvu 2001. u Argentini.

Kostarika će u polufinalu igrati protiv Brazila, koji je ranije svladao Njemačku 2:1, također u produžecima. Podsjećamo, u petak su plasman u polufinale 17. izdanja Svjetskog prvenstva U-20 izborile reprezentacije Gane i Mađarske.

Polufinalne utakmice odigrat će se 13. listopada, dok je finalna utakmica na rasporedu tri dana kasnije, 16. listopada.

SP U-20, četvrtfinale:

Brazil – Njemačka 2:1 (produžeci)

Kostarika – UAE 2:1 (produžeci)

petak:

Gana – Južna Koreja 3:2

Mađarska – Italija 3:2 (produžeci)

Pročitajte više