Kostelić: Rezultat nije važan, važan je put!

NAKON povijesnog, duplog postolja hrvatskih skijaša u superkombinaciji u Val d'isereu, hrvatski dvojac Ivica Kostelić i Natko Zrnčić-Dim vratio se u Zagreb.

Pred TV kamerama su izrazili oduševljenje rezultatom koji je napokon vratio optimizam u hrvatsko skijanje, pomalo sumorno nakon odlaska Janice Kostelić.

"Odlično je bilo, presretan sam. Dva Hrvata na postolju, nevjerojatno", započeo je Zrnčić Dim, a nastavio Ivica Kostelić:

"Meni je isto bilo super stajati na postolju. Nikad prije nisam stajao s Hrvatom, bila mi je iznimna čast."

Vremena za slavlje nije bilo, ali momci to planiraju nadoknaditi večeras u Ivičinoj režiji negdje u centru Zagreba.

"Planiramo proslaviti... to ćemo večeras. Neće biti nešto veliko niti puno ljudi, ali vjerujem da će biti dobro."

Zrnčiću-Dimu je ovo daleko najbolji rezultat karijere, a uoči starta utrke cilj je bio poprilično skroman; plasirati se među prvih 30 u spustu.

"Razmišljao sam da se u spustu plasiram u prvih 30 kako bi mogao imati dobar startni broj za slalom. To mi je odlično pošlo za rukom, pa sam nakon brze discipline bio 8. Ja sam upozorio Ivicu na detalje staze za spust, a on je mene upozorio u slalomu. Dao mi je savjet da vozim kao da vozim na treningu jer sam na treningu jako dobar. Ivičin savjet mi je bio vrlo bitan", objasnio je Zrnčić-Dim.

Na kraju je iskusniji Kostelić pojasnio kako smatra da je bitnije cijeniti put kojim si nešto postigao nego konačni uspjeh.

"Ako ste normalan čovjek pamtite put. Cilj nije važan, važan je put. Pamtite one dobre trenutke, ali i one loše jer vas isto motiviraju kao i dobri. Rezultate treba što prije zaboraviti kako kaže ona stara, čim osvojiš medalju baci ju iza leđa pošto je bitno usredotočiti se prije svega na budućnost", zaključio je pomalo filozofski naš skijaš.

M.P.
Foto: AFP

Pročitajte više