Kosteliću treća sreća: Ivica 3. na stazi, Herbst prvi

NA otužno praznom glavnom zagrebačkom trgu, s obzirom na silan trud organizatora, pred  500-tinjak gledatelja održano je izvlačenje prvih 15 startnih brojeva za sutrašnju utrku slaloma  na Sljemenu. Ivica Kostelić nastupit će treći, iza najboljeg slalomaša Herbsta i Talijana Moelgga.

Snijeg u Zagrebu i na Sljemenu još uvijek pada pa sa stazom ne bi trebalo biti problema kakvih je bilo uoči utrke ženskog slaloma.

"Obavili smo inspekciju staze i mislim da će skijaši imati odličnu stazu, puno bolju nego što su imale žene. Niti jedna staza ove godine neće imati što ima ova staza, ovo je najbolja staza u Svjetskom kupu", rekao je Reno Fleiss.

"Domaćin" skijaša Ivica Kostelić u posljednji se trenutak oporavio od ozljede i najavio nastup na Sljemenu. Naporno je trenirao kako bi nastupio pred svojim navijačima.

"Na treningu sam bio najbolji do sada i optimističan sam uoči sutrašnje utrke. Ne znam što mogu očekivati jer nisam dugo bio na utrkama, ali forma mi nije loša. Uspoređivao sam se s našim dečkima, ali je pitanje koliko je to dobro naspram najboljih svjetskih skijaša", rekao je Ivica dodavši kako favorita ima mnogo i svatko može iznenaditi.

"Osjećam se dosta dobro, trenirao sam s Ivicom i Daliborom, nosio sam se dobro s njima i u dobroj sam formi. Staza je dobra, a sutra ćemo imati i probnu vožnju prije utrke. Prošle godine bio sam dosta dobar, izletio sam zbog jedne greške. Samo da staza izdrži da uspijem pokazati što mogu...", izjavio je Natko Zrnčić-Dim i dodao kako je svih 80 skijaša sutra njegova konkurencija, a favoriti su svi među 15 najboljih.

Tijek ždrijeba

Izvučen je prvi skijaš, Benjamin Reich koji će sutra nastupiti pod brojem 8. Talijan Giuliano Razzoli, koji je već bio treći na Sljemenu, dobio je startni broj 9. Andre Myrer na stazu će izaći kao 11 skijaš. Mario Matt, pobjednik sljemenske utrke od prije dvije godine, nastupit će s brojem 14. Patrick Thaler startat će s brojem 13. Švicarac bez pobjede u Svjetskom kupu Silvan Zurbriggen dobio je startni broj 12. Marcel Hirscher sutra će na stazu 15.. Kanađanin Michael Janyk, nakon što je publici bacio jednu majicu, dobio je broj 10.

Mattias Hargin iz Švedske dobio je broj 7. Giorgio Rocca iz susjedne Italije natupit će pod startnim brojem 4. Njegov sunarodnjak Manfred Moelgg na stazu će izaći 2. Julien Lizeroux iz Francuske, koji je obećao da se neće obrijati dok ne pobijedi, imat će priliku pobjedu tražiti kao 6. skijaš na stazi. Manfred Pranger, svjetski prvak u slalomu, startat će 5. Reinfried Herbst izašao je predzadnji na pozornicu i dobio broj 1, a Kosteliću je ostao samo broj 3.

Kostelić: Ne znam što očekivati, važno da odskijam dobro

"Itekako sam zadovoljan startnim brojem. Ne znam što mogu sutra očekivati nakon ovako duge pauze, ali važno je da odskijam dobro. Nadam se, ipak, da ću ući među deset najboljih", izjavio je Kostelić nakon što je izvučena posljednja kuglica. 

Ivici bi broj 3 mogao obilježiti ovosezonski utrku, pošto je ovo treća godina da se održava muški slalom na Sljemenu. Dva je puta do sada bio drugi,  a ovaj treći put nastupa kao 3. skijaš... Čak i da završi kao treći, bio bi dobar rezultat s obzirom na nedavno ozljedu.

"Sve je moguće. U dobroj sam formi i nadam se da ću i nakon utrke ostati broj 1", rekao je trenutno najbolji slalomaš Herbst, koji će sutra na stazu izaći prvi.

Bivši pobjednik utrke na Sljemenu Mario Matt dobio je ne baš sjajan, ali opet dovoljno dobra broj 14, nakon čega je rekao: "Bit će dobra utrka. Nadam se da ću biti dobra kao i na treninzima. Sve je moguće, ali nadam se najboljemu. Vidjet ćemo."

Giuliano Razzoli prošle je godine na Sljemenu bio na postolju, iza drugog Kostelića i pobjednika Grangea. "Zadovoljan sam brojem devet. Prošle sam godine bio na postolju, a ove bih bio sretan sa drugim mjestom", kazao je Talijan.

Prva vožnja počinje u 15.15 sati, a druga u 18.30.

Startni poredak:

1. Reinfried Herbst (Austrija)

2. Manfred Moelgg (Italija)

3. Ivica Kostelić (Hrvatska)

4. Giorgio Rocca (Italija)

5. Manfred Pranger (Austrija)

6. Julien Lizeroux (Francuska)

7. Mattias Hargin (Švedska)

8. Benjamin Reich (Austrija)

9. Giuliano Razzoli (Italija)

10. Michael Janyk (Kanada)

11. Andre Myrer (Švedska)

12. Silvan Zurbriggen (Švicarska)

13. Patrick Thaler (Italija)

14. Mario Matt (Austrija)

15. Marcel Hirscher (Austrija)

Pročitajte više