hrvatska reprezentacija

Kouassi: HNS me zvao da igram za Hrvatsku

Foto: Ivo Čagalj / Pixsell

JEAN EVRARD KOUASSI, među navijačima Hajduka poznatiji kao Kvasina, otkrio je da mu je tijekom igranja za Bile (2013.-2015.) HNS ponudio da igra za Hrvatsku.

Krilni napadač iz Obale Bjelokosti došao je u Split na probu kao anonimni 18-godišnjak, zadovoljio te ubrzo postao miljenik navijača. Za dvije godine u Hajduku odigrao je 73 utakmice, postigao 17 i namjestio 12 golova. Bio je poznat po brzini i slavljenju golova vratolomnim saltom.

U zimu 2015. uz odštetu od dva milijuna eura otišao je u Shanghai SIPG, a dvije godine kasnije prešao je u Wuhan. Kouassiju u Kini ide jako dobro. Za pet godina odigrao je 136 utakmica, na kojima je postigao 53 gola, a 29 ih namjestio. 

To mu je, otkriva u razgovoru za La3 Radio u Obali Bjelokosti, donijelo ponudu Kine da zaigra za reprezentaciju te države jer je nakon pet godina u zemlji ostvario pravo na kinesko državljanstvo.

Međutim, Kouassi je izjavio da je na tu ponudu odgovorio kao i na onu HNS-a prije pet godina - niječno, jer mu je san da zaigra za reprezentaciju domovine. To bi mu se ispunilo prošlog mjeseca u kvalifikacijskim utakmicama za Afrički kup nacija protiv Madagaskara, ali ga Wuhan nije pustio jer mu je trebao u doigravanju za opstanak u prvoj ligi.

Pokazalo se da mu je to spasilo prvoligaški život jer od pet Wuhanovih golova u tri utakmice Kouassi je postigao tri. 

Pročitajte više