Kovač: Da, osjećam pritisak

Foto: EPA

NIKO KOVAČ priznao je kako osjeća pritisak u pogledu prvenstvene borbe za šampionsku titulu.

Bayern München prije dvotjedne klupske stanke izgubio je od Borussije Dortmund 2:3. Trećim ligaškim porazom u sezoni s 20 bodova srozao se na petu poziciju sa sedam bodova manje od vodeće Borussije Dortmund.

Pritisak je, jasno, sve prisutniji. Subotnja utakmica s Fortunom Düsseldorf (15:30) označena je kao utakmica u kojoj pobjeda predstavlja jedinu opciju.

"Ne gledamo tablicu, kao ni njezin vrh. Gledamo jedino svaku sljedeću utakmicu koja je pred nama", poručio je Niko Kovač na tiskovnoj konferenciji uoči ogleda s Fortunom Düsseldorf na Allianz Areni.

Bayern Münchenu nakon Fortune Düsseldorf do konca tekuće kalendarske godine slijede prvenstveni okršaji s Werder Bremenom (1. prosinca), Nürnbergom (8. prosinca), Hannoverom (15. prosinca), RB Leipzigom (19. prosinca) i Eintracht Frankfurtom (22. prosinca). S obzirom na trenutnu bodovnu situaciju, aktualnom njemačkom prvaku svaki naredni meč predstavlja svojevrsno finale.

"Imamo imperativ, moramo sakupljati bodove. Naravno da osjećam pritisak. U subotu moramo pobijediti", najavio je Niko Kovač i otkrio svoje ciljeve.

"I dalje ne odustajem od zacrtanog. Svi želimo obraniti titulu prvaka. Kada osvojiš šest uzastopnih naslova, povećava se vjerojatnost da ne nastaviš niz. Međutim, nismo ni na polovici prvenstva i podrazumijeva se kako je sve moguće. Ipak, realističan sam i znam da smo u situaciji ispod očekivanja. Zato ne želimo diskutirati o tituli prvaka, nego isključivo o svakoj predstojećoj utakmici."

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više