Kovač: Eintracht je institucija, spreman sam za ovaj posao

Foto: Eintracht Frankfurt

NIKO KOVAČ novi je trener Eintrachta iz Frankfurta. Bivši izbornik hrvatske reprezentacije potpisao je jednogodišnji ugovor s njemačkim prvoligašem, koji se ove sezone bori za opstanak u Bundesligi.

> Niko Kovač novi je trener Eintrachta

"Sretan sam što sam ovdje. Znam da je situacija teška, ali nema straha. Došao sam pomoći", rekao je Kovač na predstavljanju.

"Eintracht je veliki klub, jedan od najvećih u Bundesligi sa super infrastrukturom, bogatom tradicijom, vojskom navijača. Evo, danas slavimo 117. rođendan kluba. Brat i ja smo došli u instituciju i jedva čekam da krenemo", dodao je hrvatski trener.

Njemačke novinare zanimalo je zašto je uprava kluba odabrala relativno neiskusnog trenera, s obzirom da se klub nalazi u vrlo teškoj situaciji.

"Niko je karakter, trenirao je Hrvatsku, zna raditi s mladima i dobro poznaje njemačku ligu s obzirom da je ovdje igrao godinama", rekao je predsjednik kluba Heribert Bruchhagen.

Kovač je ponovio kako vrlo dobro poznaje njemački mentalitet.

"Spreman sam za ovaj posao", rekao je Niko, a igračima je poručio kako ih očekuje red, rad i disciplina. 

Kovač prošlog ljeta posjetio Eintracht

Sportski direktor Eintrachta Bruno Hübner otkrio je kako je Niko Kovač prošlog ljeta posjetio njihov klub te da su od tada u kontaktu.


"Ostali smo u kontaktu s Nikom, a razgovori su se intenzivirali nakon što je bivši trener Veh napustio klub. Uvjereni smo da ćemo s Kovačem ostati u prvoj ligi", rekao je Hübner.

"Niko je mlad trener s novim idejama i mislima. Kao izbornik Hrvatske imao je vrlo težak posao, zato vjerujemo da će se ovdje brzo prilagoditi".

Nijemci fascinirani braćom Kovač

Niko Kovač objasnio je njemačkim novinarima zašto je pratio treninge Bayerna i Borussije Dortmund, a poseban set pitanja bio je rezerviran za njegov odnos s bratom Robertom.

"Biti trener ili igrač nije isto. Nogomet sam igrao 18 godina, ali stvari su drugačije kada ste trener. Uvijek morate biti u toku. Zato sam posjećivao brojne trening kampove, želio sam učiti od drugih, vrhunskih trenera. Iako sam mlad kao trener, smatram da sam puno toga naučio", objasnio je Niko.

Suradnja s Robertom?

"Brat i ja smo vrlo bliski, imamo slična razmišljanja po pitanju nogometa. Robert mi je od velike pomoći, on je moj čovjek od povjerenja. Obojica smo vrlo temperamentni. Imamo njemačkog i hrvatskog u sebi. Želimo to preslikati na momčad, navijači to moraju osjetiti", dodao je.

Poruka za kraj?

"Želim stvoriti organiziranu, kompaktnu momčad koja se ne boji igrati nogomet. Znam da će na našem putu biti pogrešaka, ali moramo biti hrabri. Strah je nešto najgore što se može dogoditi nogometašu", zaključio je Niko.
 

Pročitajte više