LIGE PETICE

Kovač ga je htio potjerati, a on je danas ispisao povijest Bayerna i Bundeslige

Foto: Reuters

BAYERN je danas pobijedio Wolfsburg 2:0 nakon što su Joshua Zirkzee i Serge Gnabry u samoj završnici zabili dva gola i riješili susret.

Asistent za Zirkzeeov pogodak u 86. minuti bio je Thomas Müller, kojem je to bila 11. asistencija u 17 ligaških nastupa ove sezone za Bayern.

Time je postao prvi čovjek u povijesti Bayerna i Bundeslige koji je u prvoj polovici sezone uspio doći do brojke od 11 asistencija. Čovjek kojeg se Niko Kovač kao trener Bayerna htio riješiti i zbog kojeg je ušao u rat sa svlačionicom, sada je ispisao povijest Bayerna.

Pobijedio Kovača

Dva tjedna nakon što je poslije poraza od Hoffenheima u Bundesligi Kovač za Nijemca izjavio: "Ako nam bude trebao, dobit će minute", Hrvat se i ispričao.

"Ta je izjava bila moja pogreška, pogrešno sam se izrazio. Nisam tako mislio", rekao je Kovač najavljujući utakmicu s Augsburgom koja mu je bila jedna od posljednjih na klupi. Mislio je, pretpostavljamo, da će tom isprikom sanirati štetu koja je nastala i nastaviti mirno kormilariti kroz sezonu. No to se nije dogodilo.

Kovač je na kraju otišao jer su rezultati nastavili ići silaznom putanjom, a naslijedio ga je Hans Flick, pod kojim je Müller dobio krila i pružio nekoliko sjajnih partija pa došao i do ovog rekorda. Očito je da je Müller iz tog rata izašao kao pobjednik.

Pročitajte više