Kovač išao na LP, a ostao i bez EL-a: Eintrachtu jedina nada pobjeda u finalu kupa protiv Bayerna

Foto: Getty Images
 
EINTRACHT FRANKFURT u posljednjem kolu njemačkog prvenstva izgubio je na gostovanju protiv Schalkea 0:1. Kao nedavni kandidat za Ligu prvaka, klub trenera Nike Kovača četvrtim porazom u posljednjih pet ligaških utakmica ostao je i bez plasmana u Europa ligu. Barem kroz prvenstvo.
 
Dok je Schalke zaigrao bez rezultatskog imperativa jer je već prije nekoliko tjedana matematički osigurao drugo mjesto i izravan nastup u Ligi prvaka, Kovačeva momčad morala je pobijediti kod viceprvaka kako bi zadržala nadu za plasman u Europu iduće sezone. 
 
Premda ni trobodom ne bi osigurao šesto mjesto koje jamči kvalifikacije za Europa ligu, Eintracht je  nadu polagao u zadržavanje sedme pozicije. Ako prvak Bayern osvoji i Kup, sedmoplasirana momčad Bundeslige ide u kvalifikacije Europa lige.
 
Eintracht je izgubio golom Guida Burgstallera u 20. minuti. Osim toga, Stuttgart ga je pobjedom kod prvaka Bayerna (4:1) svrgnuo sa sedmog mjesta te je prvenstvo okončao na osmom mjestu sa 49 bodova. 
 
Nada u Europa ligu još nije izgubljena jer je pred Eintrachtom finale Kupa s Bayernom 19. svibnja na Olimpijskom stadionu u Berlinu. Ako tamo pobijedi velikog favorita Bayerna, automatski će se kvalificirati u grupnu fazu Europa lige. 
 
Eintrachtu pri tome za odlazak u Europu iduće sezone igra samo pobjeda. Neće se moći prošvercati kao finalist Kupa i s porazom od nositelja duple krune. Jer kako smo napisali, u tom slučaju, u kvalifikacije za EL odlazi Stuttgart.
 
Niki Kovaču u svakom slučaju to će biti zadnja utakmica kao treneru Eintrachta, nakon čega preuzima upravo suparnika u skorom finalu Kupa - Bayern.
Rezultati by SofaScore

Pročitajte više