KOVAČEV BAYERN

Kovač iznio spasonosni plan: Ovako planira zadržati posao u Bayernu

Foto: EPA-EFE

NERVOZA je uz Werder Bremen napadala Bayern na gostovanju koje su dobili 2:1 u 13. kolu Bundeslige te tako u ovom tjednu, nakon demoliranja Benfice u Ligi prvaka 5:1, došli do druge pobjede.

Kovač ludio zbog suca u pobjedi koju mu je donio neočekivani junak

Lakše diše Niko Kovač jer ovaj tjedan bio je izrazito pozitivan. Osim spomenutih pobjeda, Kovaču su lojalnost potvrdili senatori svlačionice poput Riberyja i Robbena, a uz njega stoje i klupske glavešine.

Stoga je Niko nakon pobjede u Bremenu iznio jasan plan kako dalje.

"Planiramo pobijediti u svim utakmicama do zimske pauze. Morat ćemo naporno raditi za to", rekao je bivši hrvatski izbornik.

A u toj misiji Bayerna uistinu čeka težak posao jer će u Ligi prvaka za prvo mjesto morati na gostovanje u Amsterdam. Ajax ih je nadigrao i u Münchenu gdje su jedva izvukli bod.

8. prosinca Bayern - Nürnberg
12. prosinca Ajax - Bayern
15. prosinca Hannover - Bayern
19. prosinca Bayern - Leipzig
22. prosinca Eintracht - Bayern

U Bundesligi nemaju pravo na kiks, Borussia Dortmund gazi sve redom i bježi devet bodova, no za Kovača će tjedan od 15. do 22. prosinca biti krucijalan.

Sve počinje gostovanjem kod Hannovera, a tri dana zatim im stiže nezgodni Leipzig. Godinu njemački prvak završava gostovanjem Eintracht Frankfurtu, bivšem Kovačevom klubu.

Rebićevi Orlovi lete visoko ove sezone, nisu izgubili još od Gladbacha (3:1) 26. rujna i trenutačno imaju pet uzastopnih pobjeda u svim natjecanjima. Nalaze se na četvrtoj poziciji Bundeslige uz utakmicu manje od konkurenata.

Ako Kovač ostvari svoj plan i pobijedi sve utakmice u prosincu, u potpunosti će se smiriti velika drama koja vlada na Allianz Areni posljednjih tjedana.

Bundesliga se poslije zimske pauze nastavlja 18. siječnja kad će Bayern gostovati kod Kramarićevog Hoffenheima.

Standings provided by Sofascore LiveScore

 

Pročitajte više