HRVATSKI NOGOMETAŠI

Kovač jednom rečenicom ušutkao brojne Perišićeve kritičare

Foto: Gulliver / Getty Images

VELIKU POBJEDU za Niku Kovača predstavlja odličan početak Ivana Perišića u Bayernu. 

Jer u tri utakmice koje je žestoko osporavani, pa i podcjenjivani Perišić igrao kao prvotimac, po dva je gola postigao i namjestio, a Bayern je u svim tim utakmicama pobijedio.

Na konferenciji za medije prije nedjeljne utakmice šestog kola Bundeslige kod Paderborna, trener prvaka Njemačke ovako je komentirao savršen Perišićev start: "Mene to ne čudi, dajte mu vremena i bit će još bolji."

Kovač nije bez veze ovako odgovorio na pitanje o Perišićevoj formi i kvaliteti. 

Protiv Perišića su bili svi osim Kovača

Podsjećamo, prije mjesec i pol hrvatsko krilo u Bayernu je dočekano teškim kritikama navijača, novinara, pa čak i klupskog predsjednika. Na Perišićevoj strani bio je tada samo onaj koji je na njegovom dolasku inzistirao. Njegov novi trener znao je zašto ga želi i koga je dobio jer prije toga ga je vodio kao izbornik Hrvatske.  

Perišić je u Bayernu dočekan s velikim nezadovoljstvom jer klub nakon umirovljenja legendarnog dvojca Robbery nasušno treba pojačanja na krilima. Ali umjesto željenih i najavljivanih Sanea, Dembelea i Ziyecha, mladih i supertalentiranih igrača, doveo je igrača koji u veljači navršava 31 godinu i koji je u svom dotadašnjem klubu bio otpisan.

Kovač je nespretno branio svoju opciju C

Ništa Bayernovim navijačima i njemačkim novinarima nije značio argument da je Perišić morao ići iz Intera zato što Antonio Conte ne igra s krilima, a ne zbog toga što nije dovoljno kvalitetan. U novom igraču Bayerna nisu vidjelo pojačanje, nego opciju C nakon što se Sane ozlijedio, a Ziyechu je dojadilo čekati Bayern pa je produljio s Ajaxom. 

Kritike na Perišićev račun bile su toliko su česte i snažne da ga je u zaštitu uzeo Niko Kovač, ali dosta nespretno: "Besmisleno je raspravljati o njemu. Ponekad se igrače tretira ružno samo zato što su druge ili treće klase. To nije lijepo. Svaki igrač zaslužuje poštovanje."

Perišić je odmah na početku u Bayernu dokazao da nije igrač druge ili treće klase te da itekako zaslužuje poštovanje. 
 

Pročitajte više