Kovač kritizirao pravilo: Nitko mi ne može reći da je to bilo namjerno

Foto: EPA

TRENER Wolfsburga Niko Kovač bio je ljutit zbog sudačke odluke na gostujućoj utakmici 18. kola Bundeslige, u kojoj je njegova momčad izgubila od Werdera 2:1. Ovim porazom prekinut je Wolfsburgov niz bez poraza od devet utakmica i šest uzastopnih pobjeda.

Niclas Fullkrug u 24. minuti doveo je Werder u vodstvo realiziravši kazneni udarac nakon što je lopta u ruku, s male udaljenosti, napucala Kovačevog igrača Yannicka Gerhardta, pri čemu mu je ruka bila malo udaljena od tijela. "Možda bismo trebali trenirati napucavanje lopte u protivničke ruke u šesnaestercu. Više nećemo dodavati suigračima, već samo tražiti ruku suparnika jer će onda biti dosuđen kazneni udarac", rekao je 51-godišnji Kovač za Sky.

Glavni sudac Daniel Siebert najprije je pustio igru, no nakon VAR-pregleda dosudio je penal. "Upravo je u tome problem u cijeloj priči. Igranje rukom nije uvijek igranje rukom. Nitko mi ne može reći da je time povećao površinu tijela ili da je to bilo namjerno", dodao je Kovač.

Kovač je pet bodova od Lige prvaka

Fullkrug je bio dvostruki strijelac Werdera jer je u 77. minuti pogodio za 2:0, a na konačnih 2:1 smanjio je Kevin Paredes u 90. minuti. Wolfsburg je ovim porazom ostao na sedmom mjestu prvenstvene ljestvice s 29 bodova, pet manje od Freiburga koji drži četvrto mjesto, zadnje koje vodi direktno u Ligu prvaka.

Hrvatski defenzivac i bivši igrač Dinama Bartol Franjić nije ulazio u igru kod Wolfsburga. Werder je deseti s 24 boda. U sljedećem kolu Wolfsburg dočekuje Bayern, a Werder gostuje kod Stuttgarta.

Pročitajte više