KOVAČEV BAYERN

Kovač: Neki misle da ne radim ništa dobro

Foto: EPA-EFE

BAYERN u subotu igra bavarski derbi kod Augsburga u osmom kolu Bundeslige i nakon poraza od Hoffenheima momčad Nike Kovača ima imperativ pobjede.

Utakmica s Hoffenheimom izrodila je i neke probleme - javila su se dvojica nezadovoljnih igrača zbog slabe minutaže. Javi Martinez ostao je u suzama na klupi, a Thomas Müller bio je ljutit zbog slabe minutaže (66 minuta u posljednjih pet utakmica) i Kovačevih izjava.

"Ako nam ponestane ljudi, Müller će sigurno dobiti minutažu", rekao je bivši hrvatski izbornik i razljutio njemačku legendu, kao i čelnike klubova koji su se uvrijedili nakon ovih riječi.

Na presici uoči Augsburga Kovač je istaknuo:

"Ne mogu sada reći tko će igrati za vikend. Moja izjava prije Hoffenheima je bila pogrešna, pogrešno sam to artikulirao. Razgovarao sam s Thomasom i on je to razumio, sve je raščišćeno."

Bild je jučer pisao kako Kovač mora staviti Müllera u igru od prve minute u subotu kako bi izbjegao eksploziju u svlačionici, a nakon šokantnog poraza od Hoffenheima u Münchenu, Kovač je imao sastanak s Müllerom.

"Razgovarali smo o tome. Bez obzira na to o kojem je igraču riječ, svi koji ne igraju su nezadovoljni. Moram donositi odluke kao trener i ne mogu postaviti više od 11 igrača. I moram pronaći momčad za koju mislim da može dobiti utakmicu", smatra Kovač pa poentira:

"Za ljude izvana trener u principu ne radi ništa dobro. Neću si dopustiti da padnem pod utjecaj drugih. Imamo svoje ideje koje ćemo nastaviti provoditi."

Podsjetimo, Bild je jučer pisao da Kovač Müllera ne želi i šesti put zaredom ostaviti na klupi, a time bi izbjegao opasnost od "eksplozije".

Baš zbog toga što su na njegovoj strani važni igrači poput Joshue Kimmicha, Kovač će udovoljiti Mülleru u sljedećim utakmicama i davati mu puno više prostora za igru.

"Teško je zamisliti Bayern bez Thomasa. On je idealna identifikacijska figura Bayerna, kao što su bili Bastian Schweinsteiger ili Phillip Lahm. Gotovo da nema nikoga poput njega koji je kroz omladinski sustav uspio postati veliki igrač", rekao je Kimmich pa dodao:

"Ne znam želi li otići. Znam kakav je osjećaj ne igrati, nekad sam puno sjedio na klupi kod Carla Ancelottija. Normalno je biti nezadovoljan i jasno da on želi igrati u prvih 11."

Bivši hrvatski izbornik na ofenzivnim pozicijama preferira Comana, Gnabryja i Coutinha pa tako za polivalentnog Nijemca mjesta nema koliko bi on htio.

Standings provided by Sofascore LiveScore

 

Pročitajte više