kovačev bayern

Kovač nije ispunio posljednju Robbenovu želju

Foto: Epa

BAYERN je u subotu s 5:1 pobijedio Eintracht i 29. put osvojio naslov prvaka Njemačke. Bavarci su slavili, pjevalo se i plesalo, pivo se točilo, no u isto vrijeme se i plakalo.

Proslava prvaka ujedno je značila i kraj jedne ere bavarskog giganta. Utakmica protiv kluba iz Frankfurta bila je posljednja ligaška koju su za Bayern odigrali Franck Ribery i Arjen Robben.

Ribery i Robben odlaze na kraju sezone. Francuz je u Bayernu proveo 12 godina, a Nizozemac deset.

Spomenuti dvojac je postao pojam za Bayern, a obilježili su posljednje desetljeće kluba koji je s njima osvajao brojne trofeje. 

Dvojac je ispraćen velikim pljeskom, a Ribery i Robben su zaplakali. Za svakog navijača Bayerna taj dan bio je posebno emotivan.

Za kraj veličanstvene ere u Bayernu legendarni dvojac imat će priliku osvojiti još i Kup Njemačke. Naime, Bayern 25. svibnja protiv Leipziga igra finale i ima priliku doći do duple krune.

Ribery i Robben su protiv Eintrachta zabijali nakon što su ušli s klupe, a premda se Nizozemac od Bayerna oprostio u velikom stilu, klub mu ipak nije ispunio posljednju želju.

Bild tvrdi kako je Nizozemac uoči utakmice s Frankfurtom otišao do direktora Karl-Heinza Rummeniggea i zamolio ga je samo jednu stvar. Tražio je da krene od prve minute, ali mu Rummenigge ipak nije mogao ispuniti želju.

Dobio je jasan odgovor da se on kao čelnik kluba ne želi miješati u izbor Nike Kovača, a hrvatski stručnjak je na kraju odlučio krenuti s Gnabryjem i Comanom na krilnim pozicijama.

Nakon utakmice s Eintrachtom u kojoj je ušao i postigao gol, Robben se ponovno susreo s Rummeniggeom.

"Rekao sam ti u četvrtak da će ti trener dati šansu", kratko je rekao Rummenigge.

Robben je za deset godina u Bayernu odigrao 308 utakmica i postigao je 144 gola.

Pročitajte više