NIKO KOVAČ

Kovač: Nisam prijatelj s igračima, ali ne želim da me se boje

Foto: EPA

NIKO Kovač, novi trener Monaca, u razgovoru za francuski L'Équipe iznio je planove za narednu sezonu i naglasio u čemu se Monaco mora popraviti. 

"Nisam trener koji će na treningu biti izvan terena i izgledati nervozno. Moram stalno biti unutra. Ova igra je moja strast, a bez strasti nećemo ništa ostvariti", poručuje Kovač pa nastavlja: "Pokušavam biti blizak sa svojim igračima, ne želim da me se boje. Nisam njihov prijatelj, ali želim s njima izgraditi dobar odnos".

Kovač je naglasio kako se u Monacu vidi i na duge staze: "Potpisao sam ugovor na tri godine, a sportski direktor Paul Mitchell na četiri. To pokazuje da se ovdje radi o procesu. Ne možete ništa napraviti preko noći. Znam da u nogometu nema vremena, ali mi ga imamo i pokazat ćemo da je to ispravan način".

Na kraju je rekao što je bio najveći Monacov problem u prethodnoj sezoni koju su okončali na devetom mjestu: "Monaco je primio 44 gola protekle sezone. I to ne u 38, nego u 28 utakmica. Reims, koji je bio šesti, primio ih je samo 21. Ovo je ključ koji ovisi o cijeloj momčadi. Ali moramo znati i igrati ofenzivno, biti agresivni. Vjerujem u pravilo da golovi dobivaju utakmice, ali obrane osvajaju prvenstva".

Nova sezona francuskog prvenstva počinje 23. kolovoza, a Monaco u prvom kolu dočekuje Reims. 

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više