KOVAČEV BAYERN

Kovač objasnio zašto njegov Bayern ne može igrati poput Liverpoola

Foto: EPA-EFE

BAYERN sutra gostuje kod drugoligaša Bochuma u šesnaestini finala njemačkog kupa, natjecanja kojeg je osvojio prošle sezone pod vodstvom Nike Kovača. 

U tu utakmicu ulaze nakon ligaške pobjede nad Union Berlinom 2:1, no ni ta pobjeda nije do kraja stišala snažne kritike na račun trenera Nike Kovača.

Njemački prvak ne oduševljava na terenu, muče ih i ozljede, a javno o slaboj igri svoje momčadi progovorio je kapetan Manuel Neuer.

"Manuel je sjajna osoba s jakom osobnošću. On je kapetan. U takvoj fazi važno je da to i učini, a to i očekujem od njega", smatra bivši hrvatski izbornik.

Njemačka javnost od Bayerna očekuje da igraju poput Liverpoola. Moćno, uz stalan presing i napadački. Kovač im je pokušao objasniti zbog čega to ipak nije realno očekivati.

"Morate imati igrače za takav tip igre. Ne možete voziti 200 km/h na autocesti gdje je ograničenje od 100 km/h. Klopp je također tamo već četiri godine. Govorimo o kontinuitetu koji očito više ne postoji."

Osim ozljeda, Bayernov problem su i umorni igrači, poput Brazilca Coutinha.

"Možda ne bi trebao igrati puno svaki put kad se vraća s reprezentativnih utakmica. Zadnji put je igrao više od 80 minuta. Stres putovanja i igranja je prilično velik. Pokušat ćemo razgovarati s brazilskim izbornikom o tome."

Bochum i Bayern igraju u utorak od 20 sati na Vonovia Ruhrstadionu.

Standings provided by Sofascore LiveScore

 

Pročitajte više