Kovač priznao da je nepostojećim penalom došao do pobjede: Ja ovo ne bih sudio

Screenshot

NIKO KOVAČ pobijedio je u prvoj prvenstvenoj utakmici kao trener Bayerna, 3:1 protiv Hoffenheima na startu Bundeslige.

Ali, gosti su u Munchenu bili nadomak iznenađenja i boda. 

Da tako ne završi pobrinuo se sudac Bastian Dankert, koji je deset minuta prije kraja dosudio nepostojeće penal za Bayern pri rezultatu 1:1.

Ribery je ulazio s krila u kazneni prostor, a prema njemu je Nordtveit krenuo na loptu klizećim startom. 

Nije dohvatio loptu ni suparnika, ali je Ribery bez kontakta pao preko protivnika koji se ispružio ispod njega. 

Sudac je pokazao na penal, a VAR se nije oglasio. Igrači i trener Hoffenheima razljutili su se zbog ovoga jer su opravdano smatrali da su oštećeni. 

Lewandowski puca, a gostujući golman Baumann brani penal. Na odbijenu loptu natrčava Robben i postiže gol. Sudac zatim naređuje ponavljanje kaznenog udarca jer je Robben prerano ušao u kazneni prostor, što je pak VAR registrirao. 

Bayernov golgeter zabija iz ponovljenog pokušaja i Bayern vodi 2:1, a do kraja Robben zabija za konačnih 3:1.

Hoffenheimov trener Nagelsmann je nakon utakmice bio bijesan zbog sudačkih odluka na štetu njegove momčadi: "Penala protiv nas nije bilo. Čemu uopće VAR ako ne ispravlja ovako kardinalne sudačke greške i previde?! I što rade suci u sobi u Kolnu zaduženi za VAR, zašto plaćamo njih i 14 ekrana na kojima gledaju utakmice, kada ne vide ovo? Uostalom, kako očekivati od suca koji ovdje na stadionu provjerava situaciju okružen sa 70 tisuća navijača Bayerna, da bude nepristran?".

Teško je kontrirati svemu ovome što je izgovorio trener Hoffenheima, kao i komentaru Nike Kovača, koji je pošteno priznao: "Ja ne bih sudio penal u ovoj situaciji."

Pročitajte više