Kovač ruši Bayernov rekord transferom zvijezde iz francuske lige

Foto: EPA-EFE

BAYERN Nike Kovača planira pospremanje igračkog kadra koji bi trebao biti redizajniran za sljedeću sezonu.

Budući da dugogodišnji senator Arjen Robben odlazi poslije ove sezone, bavarskom je divu potrebna njegova zamjena sličnog igračkog profila, s barem približnom lepezom poteza.

Visoko na listi kotira Nicolas Pepe (23), Francuz iz Lillea koji je u 28 ovosezonskih utakmica zabio 17 golova. Lille s njim ima ugovor do 2022., a cijeni ga na 60 milijuna eura, piše Kicker.

Pepe, kojem su 23 godine, jedan je od najboljih igrača francuskog prvenstva. Idealnim nasljednikom Robbena smatra ga se zbog toga što igra na desnom krilu, a koristi lijevu nogu te često tako ulazi u sredinu.

Njegov trener iz kluba Christophe Galtier tvrdi da mladić već ima kvalitete za igranje u velikom klubu.

"Njemu više ne treba odskočna daska", rekao je pa dodao:

"Podsjeća me na Robbena i Riberyja. Robben je u mlađim danima imao sposobnost izbacivanja protivnika iz igre ulascima s desnog boka u sredinu te je bio pametan ispred gola. Ribery je isto takav bio."

Za Niku Kovača problem može predstavljati to što ga prate PSG i Barcelona. Posebna opasnost su Parižani, koji su poznati po tome da jednostavno uzmu ono što naume.

Prema Transfermarktu, Pepe vrijedi 40 milijuna eura. Ako se ovaj transfer ostvari, past će Bayernov rekord koji drži francuski veznjak Corentin Tolisso. Njega su Bavarci platili Lyonu 41,5 milijuna eura prije dvije godine.

Pročitajte više