BUNDESLIGA

Kovač u nevjerojatnim problemima: Bayern ima samo 17 igrača

Foto: EPA-EFE

BAYERN je ovog ljeta u fazi rekonstrukcije momčadi. S Allianz Arene je u mirovinu otišao Arjen Robben, u Brazil Rafinha, a u nepoznato Franck Ribery, Mats Hummels se vratio u Dortmund, Marco Friedl je prodan Werderu, dok se James Rodriguez vratio u Real s posudbe pa Niko Kovač i suradnici moraju osvježiti kadar.

Za 80 milijuna eura došao je Lucas Hernandez iz Atletico Madrida, Benjamin Pavard je Stuttgartu plaćen 35 milijuna, a za tri je iz HSV-a stigao jedan od najvećih talenata njemačkog nogometa, napadač Jann-Fiete Arp. Iako su kupili tri pojačanja, Bavarci imaju nevjerojatnu nestašicu igrača u rosteru prve momčadi, potpuno atipičnu za tako velik klub.

Uz četiri golmana, Manuela Neuera, Svena Ulreicha, Christiana Früchtla i Ron-Thorbena Hofmanna, Bayern ima samo 17 igrača "u polju", neusporedivo manje od glavnih konkurenata. Usporedbe radi, Borussia Dortmund ima gotovo dvostruko više igrača (32) plus četiri golmana, dok Eintracht ima jednog manje (32+3).

Bayern je dosta deficitaran na krilima iako razmišlja o transferu Leroya Sanea, a jedine napadačke opcije su Robert Lewandowski i Thomas Müller, ako ne računamo 19-godišnjeg Arpa koji se tek mora priviknuti na takav nivo nogometa. Za borbu za trofeje na tri fronta Bayern će morati ozbiljno napuniti svlačionicu želi li se nositi s najjačim europskim klubovima.

Pročitajte više