Kovačev igrač rođen u Francuskoj, otac mu Srbin, majka Albanka. Evo za koga će igrati

Foto: Monaco

DEJAN KUZMANOVIĆ (17) najtalentiraniji je igrač omladinske škole Monaca kojeg trenira Niko Kovač. Dejan igra na poziciji stopera i desnog beka, a Francuski nogometni savez želio je da Kuzmanović u budućnost igra za Francusku jer se rodio u toj zemlji.

Priča mladog igrača je zanimljiva. Otac mu je Srbin, majka Albanka, a rodio se u Lyonu. Mogao je birati između tri reprezentacije, no odlučio se za Srbiju.

''U krvi sam Srbin. Ponosan sam na svoje korijene i čast mi je da ću igrati za zemlju gdje su rođeni moja baka i djed. Otac mi je rođen u Francuskoj, kao i ja, ali iako sam odrastao kao Francuz, u krvi sam Srbin i bila bi mi čast igrati za Srbiju'', poručio je Kuzmanović za službene stranice Monaca.

Bivši direktor mladih selekcija FSS Goran Grkinić zaslužan je što će Dejan Кuzmanović nositi srpski dres, a mladi igrač otkrio je i da je temperamentan:

''Za Slavene često kažu da su vrele krvi. Takav je i moj temperament od malih nogu. Prihvaćam samo pobjede, ne dozvoljavam sebi da pružim išta manje od onog najboljeg'', kaže Kuzmanović.

Ljubav prema nogometu Dejanu je usadio otac, koji ga je odveo u Villeurbanne, predgrađe Lyona gdje je pristupio klubu AS Tonkin.

''Bio sam dosta stidljiv, zatvoren u sebe. Previše. Ali s vremenom sam se promijenio. Sada sam pravi fajter. Možda je na to utjecalo i to što sam s 13 godina otišao od kuće. Morao sam se osamostaliti. Tako sam se formirao kao osoba'', navodi Kuzmanović.

Dejan Кuzmanović kao uzore ima dvojicu vrhunskih igrača.

''Sergio Ramos, a prije njega Nemanja Vidić. Prije svega zato što je Srbin, kao i ja. To su defenzivci jaki u duelima, čisti. Tehnički sjajni, lideri svojih ekipa i na terenu i u svlačionici.''

Pročitajte više