Kovačić: Čuo sam se s igračem Maroka. Svi su mislili da ćemo mi prvi ići kući

Foto: EPA-EFE

HRVATSKA i Maroko će u subotu, od 16 sati, igrati utakmicu za treće mjesto na Svjetskom prvenstvu u Kataru. Hrvatska je u polufinalu izgubila od Argentine 3:0, a Francuzi su pobijedili Maroko 2:0. Hrvatska je 1998. bila treća na svijetu, dok je prije četiri godine u Rusiji osvojila srebro.

Pred novinare su na standardnu presicu uoči utakmice stali izbornik Zlatko Dalić i Mateo Kovačić koji je odigrao nekoliko zapaženih utakmica na turniru. Veznjaka Chelseaja dugo je osporavala domaća javnosti jer se smatralo da puno bolje igra o klubu, a to je bila tema i na ovoj presici.

"Nadam se da sam ispunio očekivanja"

''U Rusiji sam 2018. imao drugačiju ulogu nego li danas. Imao sam tada čast gledati Luku, Rakitića, Mandžukića kako se pripremaju za utakmice. Sanjao sam da na idućem prvenstvu i ja budem tako spreman i da se jednako kao i oni borim za našu državu te se nadam da sam na ovom prvenstvu opravdao svoja očekivanja", rekao je Kovačić. 

O borbi za broncu poručio je: ''Naš fokus je na utakmicu sutra, a onda ćemo razmišljati o dočeku. Sigurno da su ljudi ponosni na nas, a mi im to želimo vratiti i doći u Zagreb s broncom. Afričke ekipe bile su teške za igrati uvijek, a Maroko je pokazao da je dobra ekipa. Sa Ziyechom sam bio u kontaktu, očekivali su svi da ćemo se nas dvojica prvi vratiti kući, a ostali smo skoro do samog kraja".

Pročitajte više