Kovačić i Kramarić oduševili BBC-jeve komentatore: "Hrvatska je bila predobra"

Foto: EPA-EFE

HRVATSKA reprezentacija ostvarila je prvu pobjedu na Svjetskom prvenstvu u Kataru svladavši Kanadu 4:1 te nakon dva kola predvodi skupinu F s četiri boda. Hrvatska je loše počela i primila gol već u 68. sekundi - najbrži na ovom SP-u - prije nego što je pokazala svu raskoš svoje kvalitete.

"Hrvatska je bila briljantna kako je odmicalo prvo poluvrijeme. Kanađanima treba odati priznanje na vodstvu i želji, ali Hrvatska je bila predobra za njih", napisao je u BBC-jevu tekstualnom prijenosu uživo Micah Richards, jedan od trojice bivših engleskih reprezentativnih braniča u ulozi online-komentatora.

Posebno nahvalili Kovačića

"Kanadu je vrlo zabavno gledati, ali taktički je prilično razbacana", prokomentirao je Richards još na poluvremenu te posebno pohvalio Matea Kovačića: "Bio je briljantan, najbolji igrač na terenu, kontrolira tempo utakmice. On je bio najsvjetlija točka Hrvatske, ne Modrić."

Kovačića su hvalili i ostali BBC-jevi komentatori. "Bio je izvanredan, razbijao je kanadske napade u vezi i nudio injekciju ritma kad bi zatrebalo", smatra Martin Keown, dok Matthew Upson zaključuje: "Mislim da je Kovačić bio ključan u prvom dijelu utakmice nakon što je Kanada povela. On je bio motor i pokretač preokreta."

Kramarić oduševio Upsona

Upsona je posebno impresionirao treći gol Hrvatske. "Treba čestitati na kvaliteti ovoga gola, zaista. Savršena završnica Kramarića, čiji je prvi dodir na razini iznad. Primio je loptu na desnu nogu i kontroliranim poluvolejem prebacio je na lijevu. 

Lopta je možda prošla kroz noge kanadskog braniča, ali točno je znao kamo ju želi poslati. Golman nije imao šanse", zadovoljan je bio Upson, koji je izvedbu Hrvatske ocijenio kao "zaista dobar nogomet, staloženu i odmjerenu igru, povremeno brutalnu u načinu na koji je držala loptu i izlazila u kontre".

"Hrvatska je bila predobra večeras. Pokazala je svoje prave namjere ovom izvedbom. Njezina vezna linija odigrala je odlično, a u Kramariću ima igrača za završnicu", zaključio je Keown.

Pročitajte više