Kovačić: Lukaku? Imam samo jedan savjet

Foto: EPA-EFE

HRVATSKU reprezentaciju sutra, 1. prosinca, očekuje posljednja utakmica grupne faze Svjetskog prvenstva protiv Belgije. Hrvatskoj je za prolazak u osminu finala dovoljan bod protiv Belgije. U tom slučaju imala bi ih pet i samo bi Maroko mogao imati više bodova, a iz skupine F, kao i svake druge, prolaze najbolje dvije momčadi.

"Igrat će leđima okrenut golu"

Na konferenciji za medije utakmicu su najavili izbornik Zlatko Dalić i veznjak Chelseaja Mateo Kovačić, koji je prošle godine u klubu bio suigrač Romelua Lukakua, najboljeg strijelca u povijesti belgijske reprezentacije. Novinare je zanimalo ima li Kovačić kakav savjet za zaustavljanje bivšeg suigrača: 

"Očekujemo da će on početi za Belgiju, njihova se igra tada mijenja. Primat će lopte leđima okrenut golu i čekati da se suigrači priključe napadu. Nemoguće ga je dobiti u duelu, treba spriječiti protok lopte. Nije igrao puno u zadnje vrijeme, ali on je odličan napadač. Našim će stoperima biti teško.

Ako se dobro postavimo, ako ga udvojimo, riješit ćemo pola posla. Mi razmišljamo o tome da odigraju dugu loptu na njega i zatim je on čuva za suigrače. O Belgiji sve najbolje, pokazali su da igraju sjajan nogomet. Ne brine nas što pričaju o njima. Analizirat ćemo ih, ali moramo gledati sebe, moramo biti pravi."

"Nemam komentar na Gvardiola u Chelseaju"

Novinari su ga priupitali i misli li da će Joško Gvardiol završiti u Londonu jer se ljetos pisalo da je mladi hrvatski stoper velika želja Chelseaja: "Nemam komentar na Gvardiola u Chelseaju. Neka samo tako nastavi igrati."

 

Pročitajte više