Kovačić: Ne vraćam se u Inter dok ga vodi Mancini

Foto: Hina

MATEO KOVAČIĆ je već nakon godinu dana u Real Madridu blizu povratka u Italiju. Navodno su za njega zainteresirani veliki Juventus i Milan, najveći rival njegovog bivšeg kluba Intera. No, Kovačić je kako je u budućnosti sve moguće osim da se vrati u Inter dok je ondje trener Roberto Mancini.

"Milan ili Juve? Nikad se ne zna što se može dogoditi u budućnosti, ne znam što će biti", rekao je Kovačić za talijansku televizijsku postaju Mediaset. Upitan o eventualnom povratku u Inter izjavio je: "Ne vraćam se u Inter s Mancinijem na klupi. S njim sam imao čudan odnos, no to su moje stvari i nema potrebe o njima govoriti..."

Kovačić je prošlo ljeto došao u Real Madrid iz milanskog Intera te ima ugovor do ljeta 2021. godine. Za bijele iz Madrida sudjelovao je u 34 utakmice a trener Zinedine Zidane, koji je preuzeo momčad u siječnju, izostavljao ga je iz momčadi u nekim utakmicama uključujući finale Lige prvaka protiv Atletica.

Tuga u Interu: "Hranili smo ga kad je bio dječak"

Sportski direktor Intera iz Milana, Piero Ausilio, rekao je u subotu kako je klub "uvijek zainteresiran za igrače poput Kovačića" i kako se nada da ovog ljeta neće otići u Juventus ili Milan.

"Ako se mora vratiti u Italiju sebično se nadam da to neće biti dolazak u Milan ili Juventus", izjavio je Ausilio u razgovoru za talijansku radijsku postaju Radio Umbria. "Ne bih volio vidjeti Matea u drugom dresu jer sam mu naklonjen. Uzeli smo ga kada je bio mali dječak, hranili ga te prodali u Real Madrid za ogroman iznos", dodao je.

 
Real Madrid je bio platio Interu 31 milijun eura, podatak je Transfermarkta.

"Sada se nadam da će nastaviti svoj put u Real Madridu, momčadi koja je upravo osvojila Ligu prvaka. Bude li bio strpljiv mogao bi postati njihov važan igrač", rekao je Ausilio čiji je Inter završio sezonu na četvrtom mjestu u prvenstvu.

Juventus na potezu

Mateo Kovačić je ponuđen Juventusu pa bi mogao ovog ljeta prijeći u talijanskog prvaka, piše talijanski internetski portal Calciomercato. Taj medij napominje kako je hrvatski vezni nogometaš ponuđen nakon što ga je u Milanu, u finalu Lige prvaka protiv Atletico Madrida, trener Zidane ostavio na tribini.

Čelnici Juventusa prenijeli su informaciju treneru Massimilijanu Allegriju koji je dao pristanak, tvrdi Calciomercato. Talijanski i španjolski mediji ranije su navodili interes Milana gdje bi otišao na posudbu. Nagađalo se i o interesu Seville i Tottenhama.

Nakon finala Lige prvaka Kovačić je rekao kako ne razmišlja o odlasku već da želi igrati za Real Madrid gdje ima ugovor na još pet godina.

Pročitajte više