Kovačić prekinuo štrajk: Je li mu ovo zadnji trening u Realu?

Foto: EPA

TRI PUTA Real je odbio njegov zahtjev za transfer pa se Mateo Kovačić odlučio na radikalan potez i odbio trenirati sa suigračima.

Hrvatski veznjak (24) još je tijekom SP-a za Marcu izjavio da ne planira sljedeće sezone igrati za Real, u koji je došao iz Intera prije tri godine, uz odštetu od 30 milijuna eura. Želi klub u kojem će imati veću ulogu i minutažu jer je za europskog prvaka prošle sezone u Primeri odigrao manje od 1000 minuta.

Međutim, Real ga je odbio prodati. Nije pomogao ni razgovor s novim trenerom Julenom Lopeteguijem pa je Kovačić odlučio bojkotirati treninge. "Kovačićeva pobuna" naslovnica je današnje Marce uz profil Realovog hrvatskog veznjaka.

U Realu pokušavaju umanjiti problem koji imaju s Kovačićem, ali i s Lukom Modrićem, koji navodno želi napustiti klub.

"Kovačić i Modrić će biti sretni u Realu", poručio je Lopetegui. "Nema problema s Mateom, drag mi je i sretni smo što je jedan od nas." 

"Jedan od njih" ipak je prekinuo štrajk i vježbao je na današnjem popodnevnom treningu Reala, javlja Cope. Ali to mu je po svemu sudeći jedan od posljednjih treninga u tom klubu. Naime, vodeći španjolski i engleski mediji pišu kako je pitanje sata kada će potpisati za Chelsea. 

Za Kovačića su zainteresirani svi talijanski velikani, ali Chelseaju je novac najmanji problem. Real za Kovačića traži 60 milijuna eura, ali bio bi spreman poslati ga u Chelsea na jednogodišnju posudbu kao dio ugovora prema kojem bi u suprotnom smjeru otišao Thibaut Courtois. 

Pročitajte više