Krađa, sprint preko terena, slanje po ćevape i gol: Čudo Komarca od 105 milja

Screenshot: Marca

OUSMANE DEMBELE nastavlja naizmjenično iritirati i oduševljavati barceloniste. Srećom za njih, sinoć je na utakmici Lige prvaka protiv Tottenhama (1:1) radio ovo drugo. 

U ljeto prošle godine Barcelona je za njega Borussiji platila 105 milijuna eura odštete i tako 20-godišnjaka učinila drugim najskupljim nogometašem u povijesti.

Od Neymara je naslijedio broj na dresu, a po svemu sudeći, trebao bi naslijediti i njegovo mjesto i značenje u momčadi. Međutim, u tome ga ponekad sprečavaju njegovi ispadi i mušice. Tako ga je Barcelona nedavno poslala na liječenje od ovisnosti o videoigrama.

Nije čudno što pati od tih dječjih bolesti jer još uvijek i jest dijete

Nije čudno što Dembele pati od tih dječjih bolesti jer još uvijek i jest dijete. I to u novoj zemlji, kulturi i jeziku.

No s obzirom na to koliko je plaćen i u čije kopačke je uskočio, klub i javnost mu to više ne žele tolerirati. Oni žele uživati u majstorijama jednog od najboljih mladih nogometaša svijeta.

Ima jednog, ali vrijednog saveznika

Srećom za Dembelea, on ima jednog, vjerojatno i jedinog bitnog saveznika među dužnosnicima u klubu, a to je trener Ernesto Valverde.

Da je Dembele njegovom prethodniku Luisu Enriqueu napravio ono što je učinio njemu, Camp Nou i cijeli nogometni svijet ostali bi uskraćeni za akciju sezone u Ligi prvaka koju je Dembele izveo sinoć protiv Tottenhama. Naime, Enrique mu ne bi tolerirao najnoviji u nizu ispada. 

U subotu je Dembele uz Messija bio najbolji igrač Barcelone protiv Espanyola. Pobjedi 4:0 nad gradskim rivalom pridonio je golom i asistencijom.

Briljira u gradskom derbiju i onda samog sebe nagradi propuštanjem treninga

No idućeg jutra samom sebi priuštio je nagradni spavanac i umjesto u 11 sati, za kada je bio zakazan trening, pojavio se dva sata kasnije. Očekivalo se da će ga trener žestoko kazniti. Umjesto toga, postavio ga je u momčad na utakmici Lige prvaka protiv Tottenhama. Bez obzira na to što je Barceloni taj meč bio nevažan, Dembeleu je bio velika nagrada nakon najnovijeg ispada. 

Sam je preko pola terena izveo akciju o kojoj će se pričati godinama

A Barcino divlje čudo od djeteta, koje su u Španjolskoj zbog krhke građe prozvali El Mosquito, za to se odužilo akcijom o kojoj će se pričati godinama. 

Na polovici svoje momčadi uzeo je loptu Walker-Petersu i sam ni iz čega napravio ekspresnu, nezaustavljivu i ubojitu kontru. U sprintu je letio s loptom više od 50 metara, pred golom poslao u prazno Winksa i potom elegantno svladao Llorisa. 

 

 

 

Pročitajte više