Kraj realizacijske krize: Hajduk uvalio Sesvećanima pet komada

IZGLEDA da je realizacijska kriza Hajduka napokon privedena kraju. Bez najboljeg strijelca Nikole Kalinića i još deset igrača momčad Ante Miše pobijedila je Croatiju iz Sesveta 5:0. Već nakon prvih dvadeset minuta sve je bilo gotovo; Ibričić je s dva ekspresna gola bacio goste na koljena, a u strijelce su se u drugom poluvremenu upisali i Vejić, Tičinović i Jertec.

> Tijek susreta

> Miše priznaje: Skoki i Vejiću sam rekao da se očiste od kartona

> Za Kup Uefa se nakon kiksa Šibenčana bore Slaven Belupo i Rijeka

Ibričić ekspresno torpedirao Croatiju

Izostanak Kalinića i još desetorice igrača u Mišinoj momčadi nije se uopće osjetio. Hajduk je od prvog sudačkog zvižduka krenuo agresivno protiv Croatije i već nakon 11. minuta došao u vodstvo zahvaljujući Senijadu Ibričiću. Šerić je ubacio loptu u kazneni prostor, a Ibričić ju je spremno dočekao i zakucao u mrežu. Prije njega su dobre šanse imali i Gabrić i Oremuš, zatim je prema golu sa 16 metara pucao Šerić, a već u idućem napadu navijači na Poljudu vidjeli su i dalekometni pokušaj Linića.

Opsada pred vratima Croatije već nakon sedam minuta urodila je novim pogotkom, strijelac je opet bio Ibričić. Loptu iza leđa obrane gurnuo je Marijan Buljat, Linić ju je samo propustio do Ibričića, koji je okrenuo svog čuvara i sa osam metara zakucao loptu pod gredu. Iako su već nakon 20 minuta imali pobjedu u džepu, Hajdukovci nisu posustali; gledatelji, kojih se na Poljudu skupilo oko 5000, imali su što vidjeti.

Kraj realizacijske krize

U 29. minuti Hajduk je imao još dvije velike šanse. Najprije je tukao Linić, ali njegov udarac zaustavila je stativa. Lopta je opet završila u nogama Hajdukovih nogometaša, ali Ibričić nije uspio glavom s pet metara pogoditi okvir gola. Tri minute kasnije još jednu šansu imao je Oremuš, koji je izbio sam pred vratara Šimića nakon Skokinog dodavanja, ali pucao je ravno u njega. U 35. minuti sam pred golom je opet bio Ibričić, ali pokušao je dodati Gabriću na drugoj strani, no u njegovom dodavanju nije bilo preciznosti.

Furiozni tempo Hajduka koji bi trebao označavati konačni izlazak iz realizacijske krize koja je Mišu mučila proteklih mjeseci nastavio se i u drugom poluvremenu. Prilike su se redale kao na pokretnoj traci, a treći gol bijelih zabio je Vejić u 54. minuti. Ibričić se ovoga puta ukazao u ulozi asistenta, ubacio je loptu na peterac koju je Šimić okrznuo i poslao je prema Vejiću koji ju je ugurao u praznu mrežu. Utakmica je u tom trenutku bila zapečaćena, a Torcida je na svoj način najavila večerašnji derbi. "Igraj Zadre, volimo te mi", orilo se poljudskim tribinama uoči Zadrovog gostovanja na Maksimiru.

Bljesak Tičinovića i prvi prvenstveni gol Jerteca

No, Hajdukovci nisu namjeravali stati na tome. U 57. minuti Miše je odlučio odmoriti Tomasova, ušao je Tičinović i već nekoliko sekundi kasnije zabio četvrti gol Hajduka. Oremuš je ubacio loptu pred Šimićev gol, a Tičinović je dočekao na nogu i pospremio pod prečku. Tri minute kasnije umjesto Skoke ušao je Dario Jertec, koji je 12 minuta kasnije postigao svoj prvi pogodak ovogodišnjeg prvenstva. Jerteca je zapalo izvođenje slobodnog udarca, a mladi je veznjak preciznom loptom sa 24 metra prebacio živi zid i zatresao mrežu.

P.V.
Foto: Ante Čizmić, Vladimir Dugandžić / CROPIX

Pročitajte više