Kralj je konačno u rukama Alberta Tombe



PRESS konferencija nakon trećeg izdanja muške slalomske utrke na Sljemenu bila je u znaku Giuliana Razzolija. 24-godišnjak koji dolazi iz sela od svega 50 stanovnika, Castelnuovo ne Monti, na Sljeme je došao s dobrim vibracijama. Treće mjesto prošle godine bilo je njegov najbolji rezultat u karijeri. Preskočio ga je upravo na Sljemenu i završio na ramenima svog velikog idola i zaljubljenika u Sljeme, Alberta Tombe.







"Jasno da je to bio emotivan trenutak. Poseban je osjećaj uz sebe imati takvog prijatelja. Kada sam ušao u cilj pogledao sam ga, vidio sam koliko je sretan zbog mene. Bilo je posebno. Rekao mi je da idem pravim putem; svaki put jedno mjesto naprijed", govorio je Razzoli.

Večeras se u Zagrebu sprema talijanska fešta. Razzolijev fan klub čine gotovo svi mještani njegovog sela, a njih 15-ak bit će na zagrebačkoj proslavi.

"Dođite i u Adelboden, tamo će nas biti tisuću, iz cijele Italije."

Je li jutro uoči utrke imao neki osjećaj da može preskočiti imena poput Herbsta, Raicha i svog kolege Manfreda Moelgga?

"Počeo sam utrku s mišlju o pobjedi. Dao sam sve od sebe u prvoj vožnji, a onda sam to ponovio i u drugoj. I eto me na postolju. Ova utrka je fantastična. Obožavam je. jer je jedinstvena. Ovdje se navija za svakoga i to je sjajno. Čestitam organizatorima, nije bilo lako pripremiti stazu."


Sezona se nastavlja u žestokom ritmu: Adelboden, Wengen, Kitzbühel, Schladming, Kranjska gora..

"Radio sam naporno tijekom ljeta, i idem iz utrke u utrku. Nadam se da ću biti sve veća konstanta i sve više fokusiran", tvrdi talijanski skijaš, koji još nije imao priliku okušati se na Olimpijskim igrama, za razliku od njegovog kolege Manfreda Moelgga.

"Organizacija je bila sjajna, komplimenti svima koji su radili na stazi. Prvi dio nije bio sjajan, griješio sam, ali nakon toga odradio sam dobar posao. Sretan sam, ovo je prvo postolje nakon Garmischa prošle godine... It's OK."

"Svaka utrka je jednako bitna zbog bodova koji su u igri. U dobroj sam formi, ali ima vremena do Olimpijskih igara. Nadam se da ću biti bolji iz utrke u utrku", dodao je Moelgg, koji je skijao puno pametnije od Herbsta, vodećeg iz prve utrke.

"Utrka nije gotova nakon prve vožnje, uvijek ostaje još jedno poluvrijeme. Ovaj put Talijani su slavili."

Pročitajte više