"Kralj šesnaesterca" sljedećih pet godina u Dinamu

TEŠKO se sjetiti koji je nogometaš privukao toliki broj predstavnika "sedme sile" u maksimirski Plavi salon kao Costa Anderson, nova Dinamova "devetka", koju je izvršni dopredsjednik kluba Zdravko Mamić predstavio kao "kralja šesnaesterca".

Prije samog svečanog potpisivanja ugovora novinarima je prikazan DVD s Andersonovim golovima u dresu svog bivšeg kluba Vasco da Game i brazilske U-21 reprezentacije.

Ako je suditi po viđenom, radi se o tipičnom centarforu koji veliku većinu vremena provodi u protivničkom šesnaestercu. Njegovi golovi nerijetko su vrlo atraktivni, a navijače Dinama posebno će razveseliti podatak da se Anderson često zna naći na pravom mjestu u pravo vrijeme, što znači da je uvijek spreman u suparničku mrežu zabiti pokoju odbijenu loptu.


Po golgeterskom instinktu Anderson nas je podsjetio na Ivana Klasnića, kojemu također treba samo jedan ili eventualno dva dodira s loptom prije neumoljive egzekucije.

"Trener Josip Kuže apsolutni je gospodar Dinamove sportske politike i u dogovoru s njim smo odlučili da nam treba upravo takav profil igrača kakav je Anderson. On je kralj šesnaesterca, skakač i pivot. Anderson je upravo onakvo pojačanje kakvo nam treba za nastupe u Europi." - ispalio je Mamić na početku press konferencije.

Anderson je potom svečano potpisao petogodišnji ugovor, nakon čega mu je Mamić uručio dres s brojem devet. Potom se novinarima obratio sam Anderson, uz pomoć prevoditeljice koja je i Eduardu da Silvi pomogla pri učenju hrvatskog.

"Hvala svima koji su me doveli u Dinamo, zahvaljujem predsjedniku Dinama i svom bivšem klubu Vascu da Gami. Nadam se da ću pomoći Dinamu da dođe do Lige prvaka." - kazao je Anderson.

Novi Dinamov centarfor podsjetio je da je upravo bio na godišnjem odmoru koji je trajao mjesec i pol dana, te istaknuo da će dati sve od sebe kako bi što prije došao u natjecateljsku formu.

O Zagrebu, Dinamu, suigračima i treneru Anderson je imao samo dvije riječi: "Sve najbolje!"

Potom je riječ uzeo Mamić, koji je u šali kazao kako je tražio posebnu klauzulu u Andersonovom ugovoru, prema kojem Brazilčeva supruga, koju je Mamić opisao kao "prekrasnu", mora također doći u Zagreb.

"Da u protivnom ne ostanemo bez igrača!" - kazao je kroz smijeh Mamić.

Mamić je nastavio u nešto ozbiljnijem tonu, pa je tako ustvrdio da su od danas Eduardo da Silva, Ivan Bošnjak i Costa Anderson najbolje plaćeni igrači Dinama.

"Moram tu posebno pohvaliti Andersona, jer je u prvim kontaktima bilo govora o većim iznosima, ali je pristao na manji iznos kako ne bi bio skuplji od naših najboljih igrača." - kazao je Mamić.

Anderson je potom kazao par riječi o svojim sunarodnjacima Eduardu da Silvi i Ettou.

"Eduardo i Etto su odlični igrači, pogotovo Eduardo, a koliko sam ih dosad upoznao, bit će mi i dobri prijatelji." - ustvrdio je Anderson.

N.B.
Foto: N.B.

Pročitajte više