Kralj Zec za povijest: Šibenik po prvi put u finalu Kupa!



ŠIBENIK je ostvario povijesni uspjeh pobjedom 2:0 golvima Zeca i Fuštara kod Varteksa i prvi se put plasirao u finale Kupa. Čeka Dinamo ili Hajduk...

U prvih 20 minuta puno opasnija momčad na travnjaku bio je Šibenik, pokazali su agresivnu, čvrstu i opasnu igru. To im nije bilo dovoljno da stvore puno konkretnih prilika protiv obrambeno orijentiranog Varteksa. Najveću priliku imao je Ermin Zec u 19 . minuti, dok su domaćini pokušavali iz kontri i polukontri.

U 21. minuti Šimek je imao izrazitu priliku, no njegov projektil odsjeo je s vanjske strane mreže. Nešto kasnije Šibenikov golman Blažević sjajno je reagirao na udarac Smrekara. Branič gostiju Velimir Vidić napravio je veliku uslugu protivnicima kad je u 32. minuti prvo srušio Brezovca, pa odgurnuo Smrekara. Dobio je dva žuta zaredom i tako otežao Šibeniku. Do kraja poluvremena Varteks nije iskoristio taj poklon iako je u završnici bio bolja momčad.

U prvom dijelu drugog poluvremena obje su momčadi više pazile da ne prime gol nego da ga zabiju. Sve do 65. minute nije bilo prilike niti s jedne strane, a tad je Zec nespretno reagirao u kaznenom prostoru. Nešto kasnije Bulat je sjajnim udarcem skoro odnio Drevena u gol, a potom je Jagačić prekinuo novi sjajni napad Šibenčana. Iako su bili s igračem manje, gosti su bili puno bolji u tim trenucima te su tu premoć konačno okrunili u 75. minuti.

Važan gol zabio je Zec, vratilo mu se za sve dosadašnje promašaje u ovom polufinalu. U brzoj kontri poslužio ga je netom ušli Bloudek, a mladi Bugojanac prevario je Punčeca i Tkalčića i majstorski svladao Drevena.

Navijači domaćih tad su pobjesnili te srušili ogradu, zbog čega je susret nakratko prekinut. Krojačima je preostalo deset minuta da zabiju dva gola, no nisu imali snage niti za završni pritisak. Imao je Šibenik do kraja još dvije lijepe šanse, no spašavao je Dreven. U 86. minuti još je Jolić pokušao za Varteks, no nije pogodio pored palog vratara Blaževića. Da barem izjednače nije im pomoglo čak niti sedam minuta sudačke nadoknade zbog prekida. Čak su primili drugi gol, u sudačkoj nadoknadi sa 30 metara Ivan Fuštar sjajnim udarem prevario je Drevena i potvrdio pobjedu.

Iako su u ligi tijekom vikenda na istom stadionu pobijedili Šibenik 5:1, to Varaždincima nije dalo samopouzdanje. U dvije utakmice Kupa pokazali su puno manje od Karačićeve momčadi, koja je sasvim zasluženo ostvarila povijesni uspjeh. Borit će se za trofej Rabuzinovo sunce protiv Dinama ili Hajduka, a prođe li Dinamo, automatski su "dobili vizu" za Europa kup.

Pročitajte više