TRANSFERI

Kraljevi Mercata imaju plan. Besplatno žele Modrića, De Geu i još osam igrača

Foto: EPA

NIJEDAN europski velikan nema tako puno uspjeha u dovođenju sjajnih igrača bez odštete kao Juventus. Lucio, Emre Can, Kingsley Coman, Dani Alves, Aaron Ramsey, Adrien Rabiot, Sami Khedira, Andrea Pirlo, Fernando Llorente i Paul Pogba samo su neka od imena koja je klub iz Torina besplatno doveo u posljednjih nekoliko godina. 

Za sljedeće ljeto na radaru imaju čak 11 nogometaša, cijelu postavu igrača koji bi besplatno mogli doći u Torino jer im istječe ugovor. Krenimo redom kroz sastav koji bi idealno izgledao u formaciji 3-5-2, a sastavio ga je engleski Goal.

Vratar: David de Gea

Jedan od igrača s ovog popisa za kojeg je takva vrsta transfera najmanje vjerojatna jer na stolu ima strašnu ponudu Manchester Uniteda prema kojoj bi u šest godina zaradio više od 120 milijuna eura, ali još nije stavio potpis na ugovor.

Ponuda stoji već nekoliko mjeseci, a u Manchesteru već paničare jer bi im Španjolac sljedećeg ljeta mogao otići potpuno besplatno ako ne potpiše novi ugovor. Najveći interes za njega pokazao je PSG, kojem sigurno neće biti problem zadovoljiti njegove financijske apetite, ali jasno je da Juventus također može parirati svakoj ponudi.

Stoper: Toby Alderweireld

Nizozemac je donedavno mogao napustiti klub za samo 25 milijuna eura, koliko mu je bila otkupna klauzula, ali kako mu je nedavno počeo teći novi ugovor, Tottenham ima pravo diktirati cijenu njegova transfera.

Ipak, Belgijac je navodno jako nezadovoljan u Londonu i moguće je da ga inače teški pregovarač Levy pusti ispod cijene kako bi zadržao mir u svlačionici. 

Kako god bilo, Alderweireld sljedeće sezone neće potpisivati novi ugovor pa Juventus ima dobru situaciju. Mogu ga u siječnju, ako bude potrebno, dovesti po sniženoj cijeni ili pričekati ljeto da ga ugrabe.

Stoper: Jan Vertonghen

Vertonghen je Alderweireldov suigrač iz Tottenhama koji je i ranije koketirao s Juventusom, ali nikad nije došlo do transfera. Sljedećeg ljeta će imati novu priliku ako ne produlji ugovor s Tottenhamom, a izvjesno je da to neće učiniti.

Juventusova stoperska linija već neko vrijeme treba osvježenje, a Vertonghen bi ga mogao ponuditi. Ali ne po godinama, njemu su 32 i nije više u najboljoj igračkoj dobi, ali je igrač koji može pokriti više pozicija u obrani pa momčadi iz Torina može donijeti potrebne taktičke opcije u obrani. 

Stoper: Eric Bailly

Bailly je u Manchester United stigao prije tri godine za 38 milijuna eura iz Villarreala kao pojačanje koje je tražio Jose Mourinho, ali se nikad nije uspio nametnuti. 

Problem su mu stvorile ozljede zbog kojih je puno izbivao s terena u zadnje tri godine i nikad nije uhvatio ritam utakmica kojim bi se mogao nametnuti kao prvi izbor za stopera.

Upravo zato je dobar izbor za Juventus koji se nada da mu United neće ponuditi novi ugovor, a kako mu je tek 25 godina, Torinjani bi mogli riskirati i ponuditi mu ugovor kako bi pomladili obranu u nadi da će ga ozljede u budućnosti zaobilaziti. 

Centralni vezni: Fernandinho

Veznjak Manchester Cityja i jedan od najboljih defenzivnih veznih na svijetu sljedećeg će ljeta biti slobodan igrač, a Pep Guardiola već mu je doveo zamjenu, Rodrija iz Atletico Madrida.

Španjolac bi trebao zauzeti njegovu poziciju u veznoj liniji kao veznjak koji ipak više odgovara stilu nogometa koji preferira Guardiola, a 33-godišnji Brazilac morat će potražiti novi klub. Svoju priliku tu čeka Juventus.

Centralni vezni: Luka Modrić

Modrića se već neko vrijeme seli iz Reala. Prvo je za njega bio zainteresiran Inter, nakon njih gradski rival Milan, a posljednji klub u kojem je mogao završiti bio je PSG.

Real je prije tjedan dana Parižanima u poslu za Neymara ponudio 120 milijuna eura i Luku Modrića, ali ta ponuda je odbijena i trenutna Zlatna lopta ostala je u Madridu.

Ugovor mu također istječe sljedeće godine, a Juventus će sigurno biti među klubovima koji će ga pokušati dovesti bez odštete. 

Ofenzivni vezni: David Silva

Španjolac je također pred istekom ugovora, a kako se konkurencija u veznom redu Cityja povećava iz sezone u sezonu, nije potpuno jasno hoće li mu Građani ponuditi novi ugovor. 

Ranije ovo ljeta čelnici Cityja objavili su da su spremni pustiti Fabiana Delpha i Danila da se presele u nove klubove, a obojica su u međuvremenu i otišla.

Fabian Delph prešao je u Everton, a Danilo se preselio u Juventus. Na račun dobrih odnosa dvaju klubova, na ljeto bi u istom smjeru mogao i David Silva. 

Krilni napadač: Christian Eriksen

Dancu istječe ugovor za 12 mjeseci i Talijani pišu da su Juventus i Eriksen sve dogovorili te da bi sjajni veznjak od sljedećeg ljeta trebao put Torina.

To bi bio ogroman udarac za Spurse, kako zbog gubitka vrhunskog playmakera, tako i zbog financijskog udarca. Naime, Tottenham je ove sezone navodno odbijao i ponude od 120 milijuna eura, a sada postoji mogućnost da ostane bez ikakve zarade.

Krilni napadač: Willian

Brazilski reprezentativac Willian nakon odlaska Edena Hazarda naslijedio je njegovu desetku, ali nije mu još ponuđen novi ugovor. Čini se da mu ga ni neće ponuditi pa će, kao i ostali s popisa, postati jedna od želja Juventusa koji se i ranije spominjao u kontekstu njegova dovođenja. 

Ofenzivac Bluesa nakon šest godina odlazi sa Stamford Bridgea. Do kraja ljeta napunit će 31 godinu pa će klub koji ga bude kupio platiti manje od iznosa na koji je procijenjen ili će doći besplatno.

Napadač: Edinson Cavani

Cavani ima 32 godine i u posljednjoj je godini ugovora s francuskim prvakom. Ovog ljeta spominjao se kao želja Atletica i Intera, ali nije došlo do transfera.

Nakon toga pričalo se o mogućem transferu u Miami kod Davida Beckhama, ali kolege s Goala smatraju da postoji interes Juventusa za Urugvajca te da će ako dobije ponudu, rado prihvatiti povratak u Italiju kad mu istekne ugovor s PSG-om. 

Napadač: Edin Džeko

Bh. reprezentativac jučer je potpisao novi ugovor s Romom i, naravno, otpada kao besplatna opcija, ali nije nemoguće da ga Juventus ipak dovede sljedećeg ljeta.

Ovog ljeta jako blizu je bio Inter, ali Džeko je odlučio da neće čekati rasplet sage s Icardijem i odabrao potpis novog ugovora s Romom kao sigurniju opciju.

Čeka se rasplet

Potpuno je jasno da Juventus neće dovesti sve igrače s ovog popisa, vjerojatno neće ni većinu. Neke zbog promjene statusa njihovih ugovora, a neke zato što im jednostavno neće trebati.

Uzevši u obzir reputaciju kluba iz Torina, vrijedi imati na umu sve opcije koje imaju na raspolaganju, a oni ih sigurno imaju jako puno. 

Grafika: Sofascore za IndexSport

Pročitajte više