Kranjčar: Jaki smo, strašno smo jaki!

HRVATSKI izbornik Zlatko Kranjčar pažljivo je analizirao šanse naše reprezentacije protiv Bugara u predstojećoj kvalifikacijskoj utakmici za SP, te zaključio da je "zbir pojedinačnih vrijednosti u našu korist".

Kranjčar je u utorak sa svojim pomoćnikom Tomislavoj Ivkovićem razrađivao strategiju za susret s Bugarskom, koji će se održati 9. listopada u Zagrebu, pišu Sportske novosti.

Izbornik je potvrdio da će udarna postava biti ista ona koja je započela susret protiv Šveđana (Butina – R. Kovač, Tudor, Šimunić – Srna, N. Kovač, Vranješ, Babić – N. Kranjčar – Pršo, Klasnić).

Cico Kranjčar kazao je kako neće staviti "flaster" na Berbatova, nego da će u  njegovom slučaju ići na preuzimanje.

"Tako igramo i inače: zonski dok netko ne dođe na 25 metara od naših vrata i postane potencijalni pucač pa ga primi onaj koji mu je najbliže." – pojasnio je izbornik.

Kranjčar i Ivković pažljivo su pogledali snimku kvalifikacijske utakmice Island – Bugarska, koja je završila rezultatom 1:3.

"Valjda je Stoičkov svjestan da u Zagrebu neće biti lagodnosti s kakvom se suočio Reykjaviku. Island nije bio uvjerljiv, a gosti su sjajno iskoristili dominaciju." – komentirao je izbornik, pa dodao kako je protiv Bugarske najvažnije neutralizirati trio Božinov - Berbatov - Petrov.

"Nema razloga da se njih trojica naigraju protiv Kovača, Tudora i Šimunića." – dodao je izbornik.

Ipak, našu najveću prednost izbornik vidi u vezi i napadu: "U vezi smo agresivniji. Ne vjerujem da se njihova obrana može nositi s napastima koje se zovu Srna, Babić, Kranjčar, Pršo, Klasnić. U pričuvi će biti Balaban i Olić, prema tome, jaki smo, strašno smo jaki!"

Pročitajte više