"Kranjčar nas jedini može spasiti od ispadanja"

JEDAN od prvih poteza Paula Harta, menadžera Portsmoutha, otkako je preuzeo Portsmouth od Tonyja Adamsa, bila je prebaciti Niku Kranjčara na poziciju iza napadača te promijeniti formaciju svoje momčadi u 4-5-1 što Mornari igraju u posljednje četiri utakmice.

Mornari smatraju kako ova pozicija u kojoj se Kranjčar nalazi bliže golu njemu najbolje odgovara te će to forsirati do kraja sezone u grčevitoj borbi za ostanak u Premierligi.

"Niko je fenomenalan u ovom trenutku, on je bio glavni igrač u subotu. Odličan je bio na lopti i 'rupama' u kojima se nalazio tijekom susreta", ističe menadžer kluba s Fratton Parka.

Kranjčar and co. u sljedećim susretima moraju osigurati ostanak

Mornari mogu djelomično biti zadovoljni s berbom bodova u posljednje četiri utakmice. Osvojili su pet bodova, iako su mogli i sedam da nisu u posljednjim trenucima prokockali vodstvo protiv Middlesbrougha na Riversideu.

"Oduvijek smo znali da ovaj dečko zna igrati i ovo je definitvno njegova najdraža pozicija. Ako ima prostora i vremena, on se može izraziti. Može se dogoditi da u sljedećim susretima malo promijenimo formaciju, obzirom na sastav i protivnika, no definitivno je Niko odličan na toj poziciji", kaže Paul Hart o hrvatskom reprezentativcu.

"Stalno se priča o našoj obrani, no moramo razmišljati i o kreativnosti u napadu. Naravno da Kranjčar mora odrađivati i obrambene zadatke, no u tom kreativnom dijelu u napadu nam može jako pomoći u ovim ključnim utakmicama", zaključio je Hart.

Žele li Mornari osigurati ostanak, moraju prikupiti bodove u sljedećim utakmicama, kada imaju relativno lakši raspored. Prvo im u subotu dolazi Everton, zatim idu kod Hull Cityja da bi onda dočekali utopljenika West Bromwich Albion te odmah iza toga na Fratton Parku ugostili Bolton.

M.Š.
Foto: AFP

Pročitajte više