Kranjčar: Neću biti Barićeva pričuva

NAKON što ga Barić nije uvrstio u 23 igrača koji konkuriraju za nastup u Portugalu, Niko je ipak trebao putovati, no kao pričuva ili bolje rečeno turist. Mladi hrvatski reprezentativac razočaran nepozivanjem odbio je poziv Barića.

" Barić često mijenja mišljenje. I odluke, općenito. Žao mi je što smo Babić i ja morali igrati pod pritiskom, za Barića. Stalno smo igrali za Barića, za nekoga. Nogomet nismo igrali zbog užitka, nego da se dokazujemo, u podsvijesti mi je stalno bilo da moram dobro igrati kako bi me Barić poveo u Portugal. Smatram da je puno prije morao odrediti kandidate, barem u glavi morao je znati koga će voditi, a koga neće" rekao je Kranjčar za Večernji list. 

"Razočaran sam Europskim prvenstvom, nisam među 23 za Portugal. Ovo sve govori da je došlo vrijeme za odmor. Fizički i psihički se pripremiti za novu sezonu. Nema mi druge nego tako učiniti. Doživio sam veliko razočaranje, ali što čovjeka ne ubije, to ga ojača. Tako ću se i ja ponašati", prenose Sportske novosti izjavu Nike Kranjčara koji će možda napustiti i Dinamo, iako je prije mjesec dana bilo gotovo sigurno da će i dalje biti kapetan momčadi.

Tvrdi kako mu neće biti lako napustiti Maksimir, no nitko mu nije dao nikakav "impuls", pa mora sjesti s managerom i dobro odvagnuti ponude i odlučiti. Naglašava kako mu je najvažnije da igra, a tek onda će gledati materijalnu stranu.

"Zasad se javljam 18. lipnja na pripreme Dinama s nadom da ću dobiti koji dan dodatnog odmora. No, u svakom slučaju moja želja ostaje odlazak iz HNL-a. Zbog svih spletkarenja, svih napisa po novinama o ljudima koji nemaju veze s nogometom, bolje je što prije maknuti se iz naše Lige. Samo tako mogu pronaći onu radost zbog koje sam se počeo baviti nogometom", rekao je Kranjčar.

Otto Barić tvrdi kako je Krajčaru želi pomoći i spomenuo kako je Jozić u Japan vodio Babića i Sablića, te da je Babić danas vrlo važan igrač.

"(. . . ) Želio sam da vidi kako se igra na EP-u, gdje su najbolje reprezentacije, kakva je klima , štimung, atmosfera, tempo, trka. Htio sam da s njim i s još jednim iz mlade reprezentacije (pozvan je i Pranjić) radimo neke stvari 15 dana ili, daj Bože, do kraja prvenstva. Samo zato da postanu bolji igrači! Na EP-u ćemo imati 4 ili 5 trenera, bit će tamo Marijan Vlak, Zoran Vulić, Dražen Ladić koji bi radili s mladićima sat ili dva dnevno. No, ako Kranjčar to ne želi, ne želi. Želio sam najbolje", tvrdi Barić koja dalje navodi da cijeni Kranjčara ali prema njemu on nema trkačkih mogućnosti, što je jedan od razloga zašto nije pozvan.

"(. . . ) Otprilike to vam je ovako. Zar ne bi majstorski kandidat u šahu trebao prihvatiti poziv na veliki međunarodni turnir nakon kojeg bi postao majstor?", pita se Barić.

Pročitajte više