Kranjčar odmara Pršu i Butinu protiv Irske, debitiraju Da Silva i Modrić

POSLJEDNJI ovogodišnji nastup hrvatska reprezentacija imat će u Dublinu protiv Irske. U toj će utakmici izbornik Zlatko Kranjčar odmoriti Dadu Pršu i Tomislava Butinu, a provjerit će mlade snage – Eduarda Da Silvu i Luku Modrić, javljaju Sportske novosti.

Uz već najavljen povratak Stjepana Tomasa u reprezentaciju, izbornik Zlatko Kranjčar na susretu s novinarima razgovarao je i o isprobavanju nekoliko novih imena u dresu A reprezentacije, prvenstveno mladih reprezentativaca, veznjaka Intera Luke Modrića i napadača Dinama Eduarda Da Silve.

Neki će zbog toga morati i odmoriti, a među njima najvjerojatnije će se naći Dado Pršo i Tomislav Butina. Napadača Glasgow Rangersa Kranjčar će odmoriti ako to Pršo sam zatraži, a umjesto Butine protiv Irske priliku će dobiti Joey Didulica i Stipe Pletikosa, koji ne igra u svom matičnom Šahtjoru.

Modrić i Da Silva posebno su se istakli igrama u mladoj reprezentaciji, a priliku da osiguraju mjesto u seniorskoj postavi dobit će 16. studenog u prijateljskom susretu s Irskom u Dublinu.

Priliku za dokazivanje najvjerojatnije će dobiti i Sablić, dok nastup Igora Tudora ovisi o njegovom zdavstvenom stanju.

Spomenimo za kraj da je Vlatko Marković, predsjednik HNS-a, ostao tvrd u svom stavu da Igoru Bišćanu nema povratka u reprezentaciju sve dok je on na toj poziciji. Bišćanov postupak pred kvalifikacijsku utakmicu s Bugarskom Marković i dalje smatra "izdajničkim".

Pročitajte više