Kranjčar pozvao Bošnjaka za utakmicu s Austrijom

IZBORNIK hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Kranjčar odredio je danas imena 21. nogometaša na koje računa za prijateljsku utakmicu s Austrijom, koja će se 2. ožujka igrati u Beču.

Na Krančarevom popisu su: Tomislav Butina, Stipe Pletikosa, Joseph Didulica, Vladimir Vasilj, Igor Tudor, Mario Tokić, Josip Šimunić, Stjepan Tomas, Boris Živković, Ivan Bošnjak, Niko Kovač, Jurica Vranješ, Ivan Leko, Dario Srna, Danijel Pranjić, Anthony Šerić, Niko Kranjčar, Dado Pršo, Eduardo Da Silva, Ivica Olić i Saša Bjelanović.

"Među pozvanima novo ime je samo Ivan Bošnjak iz Dinama, jer za Anthonya Šerića, kojeg ja istina prvi put pozivan u reprezentaciju, ne možemo reći da je novo ime jer je bio u sastavu naše reprezentacije na SP u Japanu." - rekao je Kranjčar napominjući da je nije pozvao nogometaše Dinama iz Kijeva, jer je taj klub rekao da neće pustiti Gorana Sablića i Jerka Leku za utakmicu koja nije u kalendaru UEFE.

"Može se očekivati da klubovi ne puste ni Butinu, Olića, Pršu i Srnu, jer u tom terminu igraju prvenstvene ili kup utakmice, ali smo im ipak uputili pozive da vidimo kako će reagirati jer smo mi tim klubovima do sada redovito izlazili u susret." - kazao je Kranjčar.

Po njegovim riječima na utakmici protiv Austrije igrat će sedam do osam igrača iz postave koja je iznijela najveći teret kvalifikacija, a i ta utaklmica kao i one protiv Irske i Izraela poslužit će kao posljednja provjera pred dvije kvalifikacijske utakmice za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2006. u Njemačkoj, 26. ožuka protiv Islanda i 30. ožukka protiv Malte.

Obje kvalifikacijske utakmice igrat će se u Zagrebu, a glavna zadaća stručnog stožera je, ne samo uigrati momčad, nego i pronaći adekvatne zamjene za Robeta Kovača i Marka Babića, koji zbog žutih kartona neće nastupiti na utakmici protiv Islanda.

Po riječima našeg izbornika ukoliko klubovi ne puste pozvane igrače on će do kraja tjedna uputiti dodatne pozive nekim igračima iz hrvatske lige, a računa i na Milana Rapaića i Igora Budana.

Okupljanje reprezentacije je u nedjelju, 27. veljače u Zagrebu, odakle se sutradan kraće za Beč. Utakmica će se igrati 2. ožujka na stadionu "Ernest Happel" s početkom u 20,30 sati, a vodit će ga sudačka trojka iz Nizozemske na čelu s Ruudom Bossenom.

Pročitajte više