Kranjčar: U Maribor idemo po pobjedu!

UOČI sutrašnje utakmice Dinama i Maribora u 2. pretkolu Lige prvaka kapetan "modrih" Niko Kranjičar izjavio je da ne podcjenjuje Maribor, ali da u Ljudskom vrtu očekuje pobjedu.

Gost na jučerašnjoj konferenciji za novinare uz Kranjčara bio je i Mladen Bartolović.

Kranjčar je rekao da su zadnje tri dobivene utakmice Dinamovce psihološki podigle. Dodao je da je u svlačionici atmosfera jako dobra te da su spremni za najveću utakmicu u sezoni.

Kapetan "modrih" vjeruje da je njegova momčad dovoljno jaka da u Mariboru ostvari pobjedu.

Bartulović, koji je zamijenio Ivicu Olića, izjavio je da je Maribor bezazlen suparnik, ali da bi dobar rezultat bio i utakmica bez pobjednika.

Ljudski vrt nakon dužeg vremena bit će ispunjen. Zbog blizine Zagreba očekuje se invazija Dinamovih navijača, a obzirom na ludovanja na nedavnom vaterpolskom finalu Prvenstva Europe u Kranju policija u Mariboru se nalazi u stanju pune mobilizacije.

Do sada je prodano 7000 ulaznica, a vjerojatno je da zbog sigurnosti navijača u prodaju neće ići svih 9000. Dinamovi navijači su razgrabili 600 ulaznica, a veliki broj se će u Maribor bez ulaznice, što će organizatorima stvoriti probleme.

Hrvatska policija će navijače pratiti do Macelja, a ulaskom u Sloveniju očekuju ih rigorozne mjere. Dinamovci će u Ptuju presjedati u autobuse mariborskog gradskog prijevoza i biti transportirani do stadiona Ljudski vrt.

Na stadion će se moći samo s valjanim ulaznicama. Alkoholizirani navijači neće moći ući, niti oni koji sa sobom budu imali predmete koji se na smiju unositi na stadion.

Maribor bez Balajića

Nogometaši slovenskog prvakaće na prvoj utakmici pretkola Lige prvaka sa zagrebačkim Dinamom u srijedu igrati bez Stipe Balajića.

Hrvat Balajić je jedan od najboljih igrača Maribora, a na subotnjoj prvenstvenoj utakmici protiv Drave je ozlijedio butni mišić i sigurno neće igrati.

Ostali igrači su zdravi, a u ekipu se vratio i ozlijeđeni napadač Damir Pekič.

Slovenski prvaci su od ponedjeljka u karanteni u Radencima i tamo će biti do srijede.

Pročitajte više