Kranjčar: Vežu me ugodna sjećanja za Wembley i Bolton

UTAKMICU 5. kola nogometnog FA Cupa, koju će njegov Tottenham u nedjelju odigrati na Boltonovu Reebok Stadionu, najavio je Niko Kranjčar. Finale ovoga natjecanja igrat će se na Wembleyju, a Hampstead & Highgate Express podsjeća na zajedničke trenutke tog stadiona i hrvatskog nogometnog reprezentativca.

"Nakon što je 2008. godine podigao trofej namijenjen najboljima igrajući za Portsmouth, veznjak je željan novog 'spoja' sa svjetski poznatom londonskom arenom", piše list, koji odmah potom podsjeća da je 25-godišnjem Kranjčaru "slomljeno srce" pri posljednjem pohodu na Wembley na kojem je Engleska porazila Hrvatsku u sklopu kvalifikacija za Svjetsko nogometno prvenstvo, koje Vatreni neće vidjeti.

"Mene za Wembley vežu sjajne uspomene, jedna je i razočaravajuća, ali sveukupno gledajući sjajne. Volio bih ponovno zaigrati ondje. Osvajanje FA Cupa ono je čega se najradije sjetim iz Engleske. Znao sam za FA Cup i prije nego što sam ovamo došao. Rekao bih da je to jedno od kup-natjecanja koja se poštuju diljem svijeta. U Španjolskoj ili Italiji kup nema takvu važnost", kaže Kranjčar te nastavlja:

"Svaka momčad u prilici je doći daleko u FA Cupu, a to što sam ga ja osvojio s Portsmouthom dovoljno govori. To je ta čar natjecanja, finale je svima dostupno, svi mogu i pobijediti, a ja se nadam da će ove godine to biti moja momčad."

"Kranjčarevo sjećanje na Wembley uključuje i pogodak iz daljine kojim je pomogao Hrvatskoj 3:2 pobjedom ostvariti plasman na Euro 2008. godine protiv Tri lava, koje je tada vodio Steve McLaren", podsjeća list.

"Odlazak Boltonu nikada nije ugodan. Mislim da je to jedno od posljednjih mjesta na koje igrači žele ići, jer ondje se baš i ne naigraju nogometa. Znamo što možemo očekivati od momčadi koja zaslužuje poštovanje. No, od svog dolaska u Tottenham govorim da smo dovoljno kvalitetni da se možemo nositi sa svima."

"A mene za Bolton vežu i lijepe uspomene jer sam ondje postigao svoj prvi pogodak za Tottenham. Nažalost, tom prilikom nismo osvojili sva tri boda, no mislim da je remi 2:2 bio rezultat koji su tada zaslužile obje momčadi", zaključio je hrvatski veznjak Spursa.

Pročitajte više